Politiet beslaglægger 600 kasser med kopivarer i Silkeborg

Der skulle fem lastbiler til at fjerne beslaglagte varer i Silkeborg. En 39-årig mand er fængslet

I forbindelse med en landsdækkende aktion beslaglagde politiet torsdag 600 flyttekasser fyldt med formodede kopier af kendte tøjmærker.

Varerne skulle angiveligt sælges via Facebook og på kræmmermarkeder, oplyser anklagemyndigheden.

Det var bagmandspolitiet, der i samarbejde med politiet gennemførte aktionen på syv adresser over hele landet.

Men særligt fundet i Silkeborg vakte altså opsigt. Ud over de mange kasser med tøj af mærker som Hugo Boss, Calvin Klein og Nike blev der fundet 300 kilo snus og 100 kilo fyrværkeri.

I alt skulle der fem lastbiler til at fjerne de beslaglagte varer fra stedet.

- Der er ingen tvivl om, at der er tale om en vis form for organisering af dette ulovlige salg, når der kan afsættes så store mængder af kopivarer, siger Michael Lichtenstein, fungerende vicepolitiinspektør i Bagmandspolitiet, i en pressemeddelelse.

En 39-årig mand fra lokalområdet, som formodes at stå bag lageret med de beslaglagte kopivarer, blev anholdt i forbindelsen med aktionen.

Anklagemyndigheden formoder, at manden sælger varerne gennem Facebook-grupper og på kræmmermarkeder, og fredag valgte en dommer i Viborg at varetægtsfængsle ham i foreløbig fire uger.

Bagmandspolitiet havde forud for beslaglæggelserne indledt en efterforskning om salg af kopivarer efter en anmeldelse fra originalmærkernes rettighedshavere.