Politiet: Bombe-sammenhæng kan ikke udelukkes

Nordjyllands Politi sætter pris på alle de tip, de får omkring krysantemumbomber, men de kan godt bruge endnu mere hjælp fra borgerne

Nordjyllands Politi har sat alle sejl ind på at finde sælgeren af de ulovlige krysantemumbomber (Foto: René Schütze)
Nordjyllands Politi har sat alle sejl ind på at finde sælgeren af de ulovlige krysantemumbomber (Foto: René Schütze)

To forskellige nytårsfester i Nordjylland endte nytårsaften tragisk, da i alt tre personer blev dræbt, da de ville affyre ulovlige krysantemumbomber.

Derfor har Nordjyllands Politi nedsat et efterforskningshold, som skal undersøge, hvordan og hvorledes det kunne ende så galt for de tre mænd på henholdsvis 37, 24 og 25 år.

  Det var denne bombe, der blev fundet i den 37-årige familiefars bil i Assens ved Mariager. Foto: René Schütze Krimi Dræbt i fyrværkeriulykke: Fandt krysantemumbombe i familiefars bil

- Vi skal snart holde et møde, hvor vi skal samle tingene og afgøre, hvilken eller hvilke retninger vi skal gå i forhold til efterforskningen. Vi kan nemlig hverken udelukke eller bekræfte, at der er sammenhæng mellem de to tragiske ulykker, siger vagtchef hos politikredsen Henrik Bech.

Henrik Bech forklarer, at det lige nu især af tip fra borgere, der kan lede dem i retningen af, hvor bomberne har deres oprindelse.

Flere tip, tak
- Vi er rigtig glade for alle de tip, der kommer fra offentligheden, men vi kan godt bruge endnu flere. Det er nemlig sådan, at vi endnu ikke har mange gengangere blandt tippene, og det er altid bedst at have, når vi skal efterforske bestemte spor i sådanne to sager, hvor ulovlige bomber er solgt, siger Henrik Bech fra Nordjyllands Politi.

Krimi Tragisk fyrværkeriulykke: To unge dræbt - og to uden for livsfare

Derudover er politiets teknikere i fuld gang med at undersøge bomberne, som dræbte de tre mænd.

- Vi skal jo finde ud af, om de ligner hinanden i produktion og ikke mindst, om der har været pillet ved bomberne, så de har været ekstra farlige, siger vagtchefen til Ekstra Bladet.

Det kan derfor ikke udelukkes, at bomberne kommer fra samme sted. Det vil de tekniske undersøgelser afgøre senere, oplyser Henrik Bech.

Sigtelser i farvandet
Henrik Bech forklarer, at det ikke nødvendigvis kun er en sigtelse for overtrædelse af fyrværkeriloven, som venter sælgeren af krysantemumbomberne.

- Personen kan måske også sigtes efter Straffelovens par. 252, som handler om, at man i grov kådhed kan bringe andres liv eller førlighed i fare, siger Henrik Bech.

Krimi Politiet: Hjælp os med at finde bomberne

Hvis du sidder inde med viden om, at nogen sælger eller producerer de ulovlige krysantemumbomber, vil politiet gerne høre fra dig. De kan træffes på telefonnummer 114.


Se hvor farlige krysantemumbomber er her. (Video: Martin Ekelund)