Politiet: Brand nu under kontrol

Gnister fra en skærebrænder kan have startet ildebrand ved København

Sådan så det ud, da den kraftige ildebrand brød ud (video: Kenneth Meyer)

Branden hos genbrugsfirmaet Bagsværd Jernhandel ved København er nu under kontrol og udvikler ikke længere farlig røg, oplyser politiet i en beredskabsmeddelelse.

Politiet har derfor ophævet en tidligere varsling for borgere i Vadstrupvej, Hillerød-motorvejen, Bindeleddet og Bagsværdsvej.

Ifølge Ekstra Bladets mand på stedet fik brandvæsnet kontrol over ildebranden ved blandt andet at sprøjte skum på flammerne.

Christian Andersen, regnskabschef i Bagsværd Jernhandel, oplyser til Ekstra Bladet, at branden opstod i noget isolationsmateriale.

- Det er sket på sted, hvor der arbejdes med en skærebrænder, så det er muligt, at nogle gnister derfra har startet branden, siger Christian Andersen.

En overgang så det ud til, at en nærliggende Q8-tankstation var truet af flammerne. Men der skulle ikke være fare for, at branden spreder sig, oplyser politiet.

Adskillige beboere i området har kontaktet Ekstra Bladet med billeder af branden, blandt andre Zabih Al-Ikhel, der bor i den nærliggende Værebropark.

- Det brænder helt vildt. Der er kommet mange brandbiler, fortalte han over telefonen.

Bagsværd Jernhandel oplyser på sin hjemmeside, at firmaet blandt andet håndterer skrotning af biler, genvinding af jern og metal samt elektronik- og IT-skrot og akkumulatorer.