Annonce:
Annonce:

Politiet: Drabsmistænkt blev udsat for grusom mishandling

Ifølge sigtelse blev 18-årig drabsmistænkt mand kidnappet og udsat for grusom mishandling, inden politiet pågreb ham

Politiet ledte efter gerningsvåbnet i Vejle Å lørdag.
Annonce:
Følg Krimi

Natten til lørdag blev en 19-årig knivdræbt i Vejle, og senere samme dag kunne politiet anholde den formodede gerningsmand.

Der er tale om en 18-årig mand af anden etnisk herkomst, som i et grundlovsforhør søndag formiddag ved Retten i Horsens nægtede sig skyldig i drabssigtelsen.

Sydøstjyllands Politi var dog ikke de første, der fik fat på den formodede drabsmand, som efter drabet blev udsat for en grusom mishandling. Det kom frem under endnu et grundlovsforhør søndag.

Her blev en 21-årig mand, der ligeledes er af anden etnisk oprindelse, fremstillet umiddelbart efter, at den 18-årige drabsmistænkte forlod retslokalet på krykker, med sår i ansigtet og iført hvidt hospitalstøj.

Annonce:

Den 21-årige er sigtet for i forening med to ukendte medgerningsmænd at have kidnappet den 18-årige og holdt ham frihedsberøvet i en time på to adresser i henholdsvis Vejle og Jelling lørdag i tidsrummet fra klokken 9.07 og indtil klokken 10.05.

Den 19-årige blev fundet i en passage ved gågaden. Foto: Anders Brohus.
Den 19-årige blev fundet i en passage ved gågaden. Foto: Anders Brohus.
 

'Du skal dø i dag'
Ifølge politiets sigtelse har trioen tildelt den 18-årige fem-ti slag i ansigtet, trampet ham i hovedet, forsøgt at afbrænde hans øjenlåg og stukket en pind i hans ene øre og anus.

Under mishandlingen blev der råbt 'vi gennemtæsker dig' og 'du skal dø i dag'. Derfor er den 21-årige også sigtet for trusler.

I retten var han iført blå dna-dragt og virkede tydeligt indigneret over situationen. Han indledte grundlovsforhøret med at bede om en samtale med dommer Kresten Trolle.

Pollitiet var til stede fredag aften efter drabet. Foto: Local Eyes
Pollitiet var til stede fredag aften efter drabet. Foto: Local Eyes
 

Anledningen var, at han var utilfreds med sin beskikkede advokat og i øvrigt var uenig i anholdelsestidspunktet.

Efter en kort samtale med sin beskikkede forsvarer, accepterede den 21-årige dog, at den ønskede forsvarsadvokat ikke kunne være til stede under retsmødet.

Annonce:

Anklager Camilla Holst kaldte det 'en sag af en sjælden grov karakter' og anmodede om dørlukning med henvisning til, at der er medgerningsmænd på fri fod. Herefter blev der afsagt en kendelse om dørlukning, men den 21-årige nåede dog at sige, at han nægtede sig skyldig og ikke ønskede at udtale sig i retten.

En beboer tæt på gerningsstedet beskrev i går til Ekstra Bladet, hvordan hun først hørte larm og efterfølgende støn fra gaden. Vidnet fortalte, at der ofte blev handlet med narko i gaden, hvor den 19-årige blev dræbt, men den oplysning har Sydøstjyllands Politi ikke ønsket at kommentere.

Både den 21-årige og den 18-årige blev varetægtsfængslet i fire uger.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Politikerne taler og taler, mens sundhedsvæsenet er tæt på sammenbrud
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: