Politiet efter fængsling for tre voldtægter: Er der flere ofre?

32-årig bosnier brugte det falske navn Benjamin overfor kvinder, som han er sigtet for at voldtage

Den 36-årige er fængslet i fire uger ved retten i Helsingør. Politiet tør ikke udelukke, at der er flere ofre i sagen.
Den 36-årige er fængslet i fire uger ved retten i Helsingør. Politiet tør ikke udelukke, at der er flere ofre i sagen.

RETTEN I HELSINGØR (Ekstra Bladet): En 32-årig mand fra Bosnien blev i dag varetægtsfængslet i fire uger sigtet for at have begået tre voldtægter i Kolding, Frederiksværk og Hundested. Ofrene var mellem 55 og 66 år.

Den første voldtægt skete i juni i Kolding, de to næste natten til onsdag og onsdag aften.

Han blev sporet natten til fredag til et sommerhus i Hornbæk, efter at politiet havde aflyttet hans telefon.

- Vi valgte at anholde ham med det samme, fordi vi frygtede, at han kunne gøre det igen, sagde anklager Margit Wegge, da den 32-årige blev fremstillet i grundlovsforhør.

Han erkendte, at han havde haft sex med de tre kvinder, men hævder, at det skete frivilligt og at han havde været sammen med kvinderne flere gange.

- De kvinder kunne jo være din mor, er du ligeglad med det? spurgte Margit Wegge. 

- Ja, fuldkommen, svarede den sigtede. 

Måske flere ofre?
Efter varetægtsfængslingen af den 32-årige tør politiet ikke udelukke, at der kan være flere ofre, som endnu ikke har henvendt sig til politiet.

Derfor opfordrer Nordsjællands politi vidner og eventuelle andre forurettede kvinder om at henvende sig nu.

–Vi har ikke nogen konkret mistanke om, at der er begået flere voldtægter, men vi kan heller ikke udelukke, at der er forhold, som vi ikke har kendskab til, siger efterforskningsleder Henrik Gunst.

De tre voldtægtsofre er kvinder i 50´erne og 60´erne, som den 32-årige har fået kontakt med. Hvis andre kvinder - både på Sjælland og i Jylland - har været udsat for overgreb uden at anmelde det, kan de gøre det trygt nu, hvor den 32-årige er varetægtsfængslet i fire uger.

- Det kan se ud som om, at han er gået efter ofre i aldersgruppen 50-60 år, siger Henrik Gunst.

Fra andre sager om serievoldtægter har politiet erfaring for, at når den formodede gerningsmander blevet anholdt, så har andre ofre taget mod til sig og anmeldt de overgreb, som de har været udsat for.

Den 32-årige er beskyttet af navneforbud, men det kom frem i retten, at han overfor to af ofrene havde brugt det falske navn Benjamin.

Grundlovsforhøret i blev holdt for åbne døre, hvilket sker sjældent i voldtægtssager. Men politiet ønskede åbne døre netop for at offentligheden kunne få kendskab til sigtelserne mod den 32-årige.

Af hensyn til efterforskningen har Nordsjællands Politi har udsendt dette signalement af den 32-årige mand.

- Vi vil gerne høre fra eventuelle vidner, der kan genkende signalementet i lignende sager, siger pressetalsmand Henrik Suhr.

Den 32-årige er af bosnisk oprindelse, cirka 175 cm høj, spinkel af bygning og har mørkt kort hår, der er kortere i siderne.

Han er tatoveret på venstre side af halsen. Blandt andet med navnet 'Betina'. Han har desuden en sort plet under højre øje.