Politiet: - Et angreb vi ikke kan eller vil acceptere

Politiet fortæller, at de tager eksplosion ved Skattestyrelsen meget alvorligt

Politiet: - Et angreb vi ikke kan eller vil acceptere

En eksplosion ramte tirsdag aften Skattestyrelsen på Østerbro i København.

Politiet har siden efterforsket episoden, men de kan endnu ikke sige noget om baggrunden. Eksplosionen bliver dog nu betegnet som 'et angreb'.

- Det er på nuværende tidspunkt for tidligt at sige nærmere om, hvem der står bag eksplosionen. Men vi tager det meget alvorligt og etablerede allerede i går aftes en bred og omfattende efterforskning. Et angreb som dette hverken kan eller vil vi acceptere, siger chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov fra Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Politiet har efterfølgende afholdt en pressebriefing, hvor chefpolitiinspektøren fortalte lidt nærmere om sagen.

Her kunne han fortælle, at én person var kommet lettere til skade i forbindelse med eksplosionen, fordi vedkommende var blevet ramt af fragmenter ved Nordhavn Station. Vedkommende havde selv rettet henvendelse til skadestuen.

Ville angribe bygningen
Politiet vurderer, at intentionen med eksplosionen var at skade bygningen og ikke at skade nogen personer på grund af tidspunktet, hvor den fandt sted, idet der må formodes ikke at befinde sig nogen på stedet klokken 22.15 om aftenen, hvor eksplosionen fandt sted.

- Det er for tidligt at sige noget om gerningsmand og motiv. Det er også for tidligt at sige noget om, hvad der har forårsaget eksplosionen, lød det fra Jørgen Bergen Skov på pressemødet.

Natten igennem har politiets efterforskere arbejdet på stedet, hvor de har lavet tekniske undersøgelser. Her har de sikret en række spor, uden at politiet dog vil komme nærmere ind på, hvilke spor de har fundet.

Politiet havde afspærret et større område omkring bygningen, hvilket skyldtes, at fragmenter fra eksplosionen havde spredt sig til et stort område.

Jørgen Bergen Skov opfordrede på pressemødet folk, der havde kørt i bus eller tog omkring Nordhavn Station i tidspunktet omkring eksplosionen til at henvende sig. Også personer, der måtte have befundet sig nær eksplosionsstedet mellem 21.45 og 22.30 vil politiet gerne tale med.

- Det kan godt være, man ikke tænker, man har set nogen, der så mistænkelige ud, men vi vil gerne tale med folk, så vi kan afgøre, hvad der var mistænkeligt, lyder det fra Jørgen Bergen Skov.

Politiet vurderer, at eksplosionen har fundet sted uden for bygningen, og at dørene derfor er blevet trykket ind. De vurderer ikke, at nogen med forbindelse til angrebet har været inde i bygningen.

Politiet vil onsdag være til stede ved Nordhavn Station med den mobile politistation, hvor beboere har mulighed for at komme forbi, hvis de har oplysninger eller bekymringer i forbindelse med eksplosionen.

Politiet bekræfter: Eksplosion raserede bygning

LIVE