Annonce:
Annonce:

Politiet fandt militærvåben i ungdomsklub: Ansat sigtet i sagen

Erkender besiddelse af revolver, men nægter kendskab til automatriffel

Det var et våben af denne type, som politiet fandt i forbindelse med anholdelsen af den 23-årige.
Arkivfoto
Det var et våben af denne type, som politiet fandt i forbindelse med anholdelsen af den 23-årige. Arkivfoto
Annonce:
Følg Krimi

Betjente fra Københavns Politi gjorde et opsigtsvækkende fund, da de torsdag i sidste uge slog til mod en ungdomsklub på Jens Warmingsvej på Amager.

Godt gemt af vejen lå et militærgevær af typen M95 med to tilhørende magasiner og ammunition – samme type som terroristen Omar el-Hussein anvendte under angrebet på kulturhuset Krudttønden i februar 2015.

I forbindelse med aktionen blev en 23-årig mand af anden etnisk oprindelse anholdt, og Ekstra Bladet erfarer, at der er tale om en person med ansættelsesforhold i ungdomsklubben. Manden er i forvejen kendt af politiet.

Efterfølgende ransagede politiet den 23-åriges bopæl, og her fandt betjentene en Magnum 357-revolver og tre skarpe patroner. Det fremgår af sigtelsen mod den 23-årige, der dagen efter blev fremstillet i grundlovsforhør i Københavns Byret.

Annonce:

Den 23-årige nægter kendskab til våbenfundet i ungdomsklubben, men han erkendte, at revolveren tilhører ham. Dommeren mente, at der var tilstrækkelige beviser til at varetægtsfængsle den 23-årige i 26 dage.

- Jeg kan bekræfte oplysningerne, der fremgår af sigtelsen. Jeg vil ikke be- eller afkræfte oplysningerne omkring hans person. Desuden er der sket varetægtsfængsling for lukkede døre, og derfor kan jeg ikke kommentere sagen yderligere, lyder det fra Knud Hvass, leder afdelingen for organiseret kriminalitet, Københavns Politi.

Politiet har endnu ikke klarlagt våbnets historik.

Vil kræve redegørelse
Hos Københavns Kommune ønsker Børne- og Ungdomsforvaltningen hverken at be- eller afkræfte Ekstra Bladets oplysninger.

Jens-Kristian Lütken (V) oplyser til Ekstra Bladet, at Børne- og Ungdomsudvalget ikke er blevet orienteret om sagen, og han vil derfor bede borgmesteren om en redegørelse.

Annonce:

- Det er naturligt, at vi bliver orienteret. Det er meget skærpende, at det (våbnet, red.) er gemt i en klub. Det må give anledning til selvransagelse i forhold til, om man har de rigtige ansat, siger han til Ekstra Bladet.

- Jeg kender ikke det konkrete tilfælde, men jeg kan bare konstatere, at den slags sager dukker op med jævne mellemrum, og det viser jo, at der er et problem med at ansætte folk, der for eksempel har haft en tilknytning til bandemiljøet. Der skal man være 110 procent sikker på, at de ikke længere færdes i det miljø, lyder det fra Jens-Kristian Lütken.

I undersøgelsen ’Gadeplansmedarbejdere i gråzonen’ fra 2014 svarer hver fjerde af de 79 deltagende kommuner, at de inden for de seneste fem år har fyret en medarbejder, fordi vedkommende har begået noget kriminelt, mens personen har været ansat.

14 procent af de adspurgte kommuner har oplevet, at en opsøgende medarbejder har begået kriminalitet sammen med en eller flere af de personer, medarbejderen havde ansvar for.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

På Ekstra Bladet skyder vi på alle
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: