Politiet finder eftersøgte hjemmerøvere i Østjylland

To mænd står ifølge politiet bag et røveri mod en mand i hans hjem på Djursland. Begge er nu fængslet.

Med trusler om vold blev en mand fra Thorsø på Djursland midt i oktober frarøvet 15.000 kroner. Røveriet skete i mandens hjem, og nu har politiet anholdt to formodede gerningsmænd.

Det drejer sig om to mænd på 23 og 27 år, som tirsdag i et grundlovsforhør ved Retten i Randers blev varetægtsfængslet indtil 1. december.

- Vi har en formodning om, at de sigtede og den forurettede kender hinanden fra den kreds, hvor de færdes, fortæller politikommissær Peter Bay Jensen til Ritzau.

Han ønsker dog ikke at gå nærmere i detaljer omkring mændenes indbyrdes relationer af hensyn til politiets videre efterforskning af sagen.

De to mænd har i en periode været eftersøgt af politiet. I sidste uge gik ordensmagten ud i offentligheden og opfordrede mændene til at melde sig selv. Men først mandag lykkedes det for politiet at anholde mændene.

Røveriet i Thorsø er kun toppen af isbjerget, når det angår politiets mistanker mod mændene. Ud over det forhold er de nemlig sigtet for en lang række forbrydelser.

- Vi er oppe på 24-25 forhold, som spænder lige fra vold og røveri til indbrud, fortæller Peter Bay Jensen.

De to mænd har taget forbehold og vil måske kære varetægtsfængslingen til Vestre Landsret, oplyser vagtchefen ved Østjyllands Politi.

En tredje mand spiller også en rolle i sagen. Han har været varetægtsfængslet, men er nu blevet løsladt igen. Han er sigtet for flere af de samme forhold som de to, der tirsdag blev varetægtsfængslet.