Politiet finder flugtbil fra voldsomt skyderi i flammer

Sent lørdag aften blev den bil, der blev brugt ved skyderi i Sydhavnen, fundet brændende i Vallensbæk

Politiet er muligvis kommet et skridt videre i opklaringen af et voldsomt skyderi i Sydhavnen i København lørdag morgen.

Sent lørdag aften blev den VW Transporter, der blev brugt i forbindelse med skyderiet, fundet brændende på Møllestensvej i Vallensbæk syd for København.

- Vi får en anmeldelse om en brændende bil klokken 23.26, og det viser sig at være den bil, der blev brugt i forbindelse med skyderiet, fortæller Sajjad Haider, der er central efterforskningsleder ved Københavns Politi.

Skyderiet fandt sted lørdag morgen ved 09-tiden på Stubmøllevej ved Mozartsvej i Sydhavnen i København.

Brandvæsnet i gang med at slukke ilden i den VW Transporter, som politiet mistænker var flugtbilen.
Brandvæsnet i gang med at slukke ilden i den VW Transporter, som politiet mistænker var flugtbilen.
 

Gerningsmændene slog til som lyn fra en klar himmel, da en 35-årig etnisk dansk mand i går formiddag blev forsøgt dræbt i Københavns Sydhavns-kvarter.

Ved den lokale Superbrugsen på hjørnet af Stubmøllevej og Hammelstrupvej var manden, der har etnisk dansk baggrund, netop ved at læsse indkøb ind i sin lille Peugeot, da en koksgrå VW Transporter standsede.

Her sprang en eller to maskerede personer ud af kassevognen, og uden varsel affyrede de en serie skud mod den forsvarsløse mand.

Øjeblikket efter sprang de maskerede mænd atter ind i Transporteren, som de efterfølgende flygtede i ud til Valbyparken, hvor flugten fortsatte igennem det store grønne områdes udbredte stisystem.

Offer uden for livsfare
Den 35-årige, der i forvejen er kendt af politiet, blev ramt af flere skud, men han er uden for livsfare.

Efter skyderiet sprang mændene ind i bilen og flygtede gennem Valbyparken.

Denne lille søvlgrå Peugeot blev ramt af flere skud, da en 35-årig mand i går formiddag blev ramt af skud i Københavns Sydhavn. (Foto: Kenneth Meyer)
Denne lille søvlgrå Peugeot blev ramt af flere skud, da en 35-årig mand i går formiddag blev ramt af skud i Københavns Sydhavn. (Foto: Kenneth Meyer)

Lørdag aften blev flugtbilen så fundet delvist udbrændt i Vallensbæk. Bilen havde udenlandske nummerplader - muligvis svenske eller tyske - der begyndte på HH.

- Vi vil meget gerne høre fra folk, som måtte have bemærket bilen i området, hvor den blev fundet eller andre steder i løbet af lørdagen. Vi vil også gerne høre fra folk som i øvrigt måtte have bemærket noget usædvanligt eller mistænkeligt i området omkring Møllestensvej, siger Sajjad Haider.

Offeret, der var ramt af flere skud, blev efterfølgende bragt til Rigshospitalets Traumecenter, og et par timer senere meddelte politiet, at han var uden for livsfare, og at hans tilstand var stabil.

I går ønskede politiet ikke at uddybe, hvordan det stod med efterforskningen, om et muligt motiv var klarlagt, eller om man var på sporet af mulige gerningsmænd bag drabsforsøget.

Tidligere skyderi i samme kvarter
Politiet ville i går ikke oplyse, om offeret er del af rocker-eller bandemiljøet.

Men ifølge oplysninger til Ekstra Bladet fra kilder med indsigt i miljøet er han ikke direkte medlem af nogen af de rocker-grupper eller bande-grupperinger, der gør sig i Danmark.

Omvendt indikerer gerningsmændenes fremgangsmåde under drabsforsøget, at de kan være ' sendt i byen' af banderelaterede figurer, vurderer kilderne.

Tilbage i slutningen af april blev en 27-årig mand med indvandrerbaggrund ligeledes såret af skud i samme kvarter.

Det skete om aftenen 27. april ved Mozarts Plads, hvor manden om aftenen ved 20-tiden blev ramt i foden af skud.

Den 27-årige er kendt af politiet, hvor han angiveligt er del af miljøet omkring den gruppering, der tidligere kaldtes Sjælør-banden.

Episoden fra 27. april har tilsyneladende ikke nogen direkte forbindelse til gårsdagens skyderi, vurderer kilder med indsigt i miljøet.

Her var der angiveligt tale om et internt opgør mellem figurer, der tidligere gjorde sig i miljøet omkring Sjælør-banden.

1 af 2 Det var denne bil, som offeret for gårsdagens skyderi var kørende i. (Foto: Kenneth Meyer)
2 af 2 Politiets teknikere på gerningsstedet. (Foto: Kenneth Meyer)