Politiet finder hash for mindst 25 millioner

Syv personer bliver fredag fremstillet i grundlovsforhør i en sag om indsmugling af store mængder hash til det skandinaviske marked

De syv personer er sigtet i en sag om indsmugling af større mængde hash til de skandinaviske lande. Foto: Politi
De syv personer er sigtet i en sag om indsmugling af større mængde hash til de skandinaviske lande. Foto: Politi

Syv personer i alderen 24 til 45 år bliver fredag formiddag fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Glostrup. De er sigtet i en sag om indsmugling af en større mængde hash til de skandinaviske lande.

- Det er et organiseret netværk af international karakter, så det er en stor sag, siger politiinspektør Flemming Madsen til Ekstra Bladet.

De syv personer blev anholdt torsdag, da politiets efterforskningsenhed Særlig Efterforskning Øst slog til efter længere tids efterforskning. Flemming Madsen ønsker ikke at løfte sløret for, hvor længe politiet har haft netværket i kikkerten.

- Aftagerne er det skandinaviske og det danske marked, lyder det fra politiinspektøren.

I forbindelse med anholdelserne er der foretaget ransagninger forskellige steder på Sjælland. Ved en af ransagningerne blev der fundet cirka 500 kilo hash. Ifølge politiets pressemeddelelse vurderes hashen at repræsentere en værdi på mindst 25 millioner kroner på gadeplan.

- Vi har dem, der er fokuspersoner, men jeg vil ikke udelukke, at der kan komme flere anholdelser, siger Flemming Madsen.

Der vil blive begæret lukkede døre ved retsmødet og i skrivende stund vides det ikke, hvordan de sigtede forholder sig til sagen.