Politiet: Forældre bortførte 17-årig til tvangsægteskab i Pakistan

Politiet og den danske ambassade fik reddet pigen efter to måneders fangenskab i Peshawar

Følg Krimi

Ved du noget om sagen? Tip os på sms 1224 (koster alm. takst) eller på mail 1224@eb.dk

Politiet og den danske ambassade i Islamabad i Pakistan har reddet en 17-årig københavnsk pige fra fangenskab og tvangsægteskab i Peshawar.

Den opsigtsvækkende sag har været hemmeligholdt, men Ekstra Bladet kan nu fortælle, at den 17-åriges forældre, ifølge politiet, stod bag kidnapningen af datteren.

Forældrene forsøgte at afsætte hende som brud i Peshawar, og fik en række tilbud fra interesserede mænd, som forældrene dog ikke i første runde fandt passende.

Far blev varetægtsfængslet
Imens fik Københavns politi i dyb hemmelig anholdt og varetægtsfængslet pigens 42-årige far, sigtet for frihedsberøvelse og ulovlig tvang. Det skete efter at et familiemedlem, havde anmeldt hende forsvundet.

Tvangsægteskab i Danmark: Så mange slog alarm sidste år

Fængslingen af faderen lagde pres på hans 36-årige hustru, der opholdt sig i Pakistan sammen med datteren. Moderen indvilgede til sidst i, at køre datteren til den danske ambassade i Islamabad, hvor den 17-årige bad om hjælp til at komme hjem til Danmark.

Ambassaden sørgede for, at hun kom på et fly til København, mens den 36-årige mor forblev i Pakistan.

Mor er eftersøgt
Hun er nu varetægtsfængslet 'in absentia' på de samme sigtelser som hendes mand og efterlyst.

Men Danmark har ingen udleveringsaftale med Pakistan, så med mindre den 36-årige frivilligt rejser hjem til Danmark eller bliver anholdt i et andet land, bliver det svært at få hende retsforfulgt.

Derfor er det foreløbig kun den 42-årige far, der er blevet tiltalt for langvarig frihedsberøvelse af datteren og ulovlig tvang ved at forsøgte at tvinge hende til et ægteskab i Pakistan.

Han nægter sig skyldig.

Fængslingen af den 42-årige er netop blevet forlænget frivilligt, og retssagen mod ham finder sted til december.

Holdt fanget i to måneder
Ekstra Bladet har fået indsigt i anklageskriftet, der beskriver, at den 17-årige blev holdt frihedsberøvet i Pakistan i perioden fra 13. februar til 7. april i år.

Den 17-årige blev lokket til at rejse til Pakistan med sin mor under påskud af, at de skulle på familiebesøg.

I Peshawar blev den 17-årige først holdt indespærret i et hus, som tilhører moderens familie. Kort efter ankomsten til Pakistan fik pigen frataget sin mobiltelefon, sine penge og sit danske pas, som moderen sørgede for at brænde.

Senere blev den 17-årige flyttet til et hus i byen Kohat, mens bestræbelserne på at finde en ægtemand til hende fortsatte.

Fik flere ægteskabstilbud
Anklageskriftet beskriver, at den 17-årige under trusler om vold og mod sin vilje skulle indgå ægteskab med en ukendt pakistansk mand. Pigens mor modtog i Pakistan flere tilbud om ægteskab med datteren, og hjemme i Danmark fik pigens far også et telefonisk tilbud om en ægtemand.

Forældrene accepterede ikke umiddelbart tilbuddene, men ifølge tiltalen så ville et tvangsægteskab være blevet gennemført, så snart en passende bejler meldte sig.

Pigen er nu fyldt 18 år, og de sociale myndigheder og politiet har taget hånd om hende efter hjemkomsten til København.

Sagens anklager Anders Larsson bekræfter overfor Ekstra Bladet, at pigen kom hjem til Danmark takket være et samarbejde mellem dansk politi og den danske ambassade i Pakistan. Men politiet ønsker ikke inden retssagen at oplyse nærmere detaljer om aktionen.

- Det er en usædvanlig og alvorlig sag. Så vidt jeg ved har der ikke været tidligere sager, hvor der er rejst tiltale for at arrangere et tvangsægteskab, siger Anders Larsson.

Ved du noget om sagen? Tip os på sms 1224 (koster alm. takst) eller på mail 1224@eb.dk

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Folk med høj uddannelse, der opfører sig top-idiotisk