Annonce:
Annonce:

Politiet gav hjertemassage efter 'knubs'

Under en anholdelse af en psykisk syg mand i Aalborg tidligt søndag morgen måtte politiet give førstehjælp. De fastholder dog, at manden 'blot fik nogle knubs'

Se videoen af anholdelsen her. Privatoptagelse
Annonce:
Følg Krimi

Ved du noget?

Indsend billede el. video

Maks. 5MB

I en video, som florerer på nettet søndag, kan man se politiet give hjertemassage under anholdelsen af en 37-årig psykisk syg mand.

Voldsom anholdelse efter overfald på betjent

Nordjyllands Politi fastholder dog i en pressemeddelelse, at manden 'blot har fået nogle knubs, men ikke ellers kom til skade'.

Det er på trods af, at manden på et tidspunkt under anholdelsen virkede ukontaktbar, og at betjentene derfor straks gav førstehjælp og tilkaldte en ambulance, oplyses det i pressemeddelelsen.

Manden er blevet tilset på skadestuen og er nu indlagt på en psykiatrisk afdeling.

Artiklen fortsætter under videoen ...

Se hvad der gik forud for førstehjælpen her

Angreb politiet
Klokken 7 søndag morgen på Vesterbro i Aalborg blev en betjent ifølge Nordjyllands Politi angrebet af den psykisk syge mand, som gav ham et knytnæveslag i ansigtet.

Annonce:

'Betjenten står alene uden for bilen, mens hans kollega sidder inde i bilen. Betjenten ser så pludselig denne 37-årige mand, som går ude på vejen og har direkte kurs mod betjenten. Da manden kommer tæt på betjenten, beder betjenten ham om at holde sig væk, men den 37-årige mand går direkte hen til betjenten og slår ham med knytnæveslag i ansigtet,' siger politiinspektør Claus Danø i pressemeddelelsen.

Politiet var til stede for at undersøge en bil, der havde forbindelse til et knivstikkeri tidligere på morgenen søndag. De understreger i pressemeddelelsen, at den psykisk syge mand ikke har nogen forbindelse til knivstikkeriet.

En i kritisk tilstand efter knivstik: Seks anholdt

DUP orienteret
Nordjyllands Politi oplyser ligeledes i pressemeddelelsen, at man har orienteret Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) om sagen.

'Det gør vi, fordi vi ønsker at orientere dem, så de har mulighed for at vurdere sagen. Det er helt normal procedure. Vores egen umiddelbare vurdering er, at betjentene har handlet i overensstemmelse med reglerne og i øvrigt gjorde, hvad der desværre var nødvendigt,' udtaler politiinspektør Claus Danø i pressemeddelelsen, som Ekstra Bladet efterfølgende har talt med:

Annonce:

- Hvordan ender han med at være livløs og have brug for førstehjælp, hvis han kun har fået 'knubs' under anholdelsen?

- De bakser jo med ham, og pludselig bliver han så slap. Om det er noget, han gør bevidst, eller han bliver bevidstløs eller hvad... Det ved man ikke på nuværende tidspunkt.

- De bliver bange for, at han har fået hjertestop, og så begynder de at vende ham om og tjekke ham. og de giver ham et par stød, og så kommer han til sig selv eller vågner op, det ved jeg ikke. Så får vi en ambulance ud, og han bliver tilset, og der er ikke noget. Heller ikke på skadestuen, og så bliver han overflyttet til psykiatrisk.

- Vi er ikke af den formodning, at han har haft hjertestop.

- Hvad er hans tilstand nu?

- Han er frisk og er på psykiatrisk nu, og han har kun knubs, som jeg udtaler.

- I skriver, at der efter jeres opfattelse er blevet handlet korrekt i sagen. Hvis det viser sig, at manden fik hjertestop, vil I så fastholde den udmelding?

Annonce:

- Det kan jeg ikke være dommer over på nuværende tidspunkt. De gør det, de finder nødvendigt i den situation, de er i, og bruger den fornødne magt til at pacificere ham.

- Man kan altid komme bagefter og sige, at man kunne have gjort tingene anderledes. Men det har jeg ikke nogen kommentarer til på nuværende tidspunkt. Vi vurderer, at det er gjort inden for rammerne, og de har gjort det, der var absolut nødvendigt. Det var jo en farlig mand, de havde med at gøre, som ikke bare lod sig overgive, siger politiinspektør Claus Danø til Ekstra Bladet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun vil død og pine med i en regering
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: