Politiet genoptager køreprøver

Fra onsdag vil der igen blive afholdt teori- og køreprøver i alle landets politikredse, oplyser Rigspolitiet

Køreskolerne har haft mulighed for at undervise elever siden 20. april, og fra onsdag vil Københavns Politi begynde at afholde køreprøver. (Arkivfoto) Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Køreskolerne har haft mulighed for at undervise elever siden 20. april, og fra onsdag vil Københavns Politi begynde at afholde køreprøver. (Arkivfoto) Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Siden store dele af Danmark blev lukket ned i marts, har der ikke været mulighed for at gå op til køre- eller teoriprøve.

Men i landets politikredse har man nu besluttet at genoptage afviklingen af køreprøver fra onsdag den 29. april.

Det skriver Rigspolitiet på Twitter.

- Politiet vil hurtigst muligt afvikle de prøver, der har været aflyst på grund af coronasituationen, lyder det i opslaget.

Chef for Rigspolitiets Nationale Færdselscenter Erik Terp fortæller, at man så vidt muligt vil sikre, at både køre- og teoriprøver kommer til at foregå sundhedsmæssigt forsvarligt.

Derfor har politiet lavet retningslinjer på baggrund af anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen, som skal følges ved prøverne.

Prøverne har netop - som mange andre funktioner i samfundet - været sat på pause for at hindre smitte med coronavirus.

- Retningslinjerne handler blandt andet om, at både elev og køresagkyndig skal sørge for en god håndhygiejne, og at bilen skal sprittes af indvendigt mellem hver køreprøve, siger Erik Terp.

Derudover skal tiden, hvor eleven og den køresagkyndige sidder i bilen, mindskes, ved at den indledende del af køreprøven foregår udenfor på eksempelvis en p-plads.

- Ved teoriprøverne må der maksimalt være ti personer samlet, og de skal sidde med mindst to meters afstand, fortsætter Erik Terp.

Tidligere på dagen mandag oplyste Københavns Politi, at de var klar til igen at lade køreskoleelever gå til prøve.

Køreskolerne har været åbne for undervisning siden 20. april.