Annonce:
Annonce:

Politiet gør endnu et fund i Køge Bugt

Der er fundet endnu en arm i forbindelse med eftersøgningen i Køge Bugt

Foto: Tom Wall via AP, File
Foto: Tom Wall via AP, File
Annonce:
Følg Krimi

Politiet står nu efter al sandsynlighed med et helt lig, efter de i samarbejde med Forsvarets dykkere fandt endnu en arm i Køge Bugt i dag klokken 10.20.

- Armen er ikke blevet undersøgt endnu, men den er fundet i samme område, som vi fandt den første arm, og den var tynget ned på lignende vis. Derfor antager vi, at armen har forbindelse til ubådssagen, siger vicepolitiinspektør Jens Møller.

Armen er blevet bragt til Retsmedicinsk Institut, hvor den i morgen vil blive nærmere undersøgt.

- Hvis det viser sig, at der er tale om Kim Walls arm, er I så klar til at udlevere hele liget?

- Hvornår liget bliver udleveret, er et anliggende mellem os, retsmedicinerne og de pårørende. For os er det vigtigt, at vi nu har et helt menneske, og af etiske grunde at familien på et tidspunkt kan begrave en hel person, siger drabschefen til Ekstra Bladet.

Annonce:

Han fortæller, at armen var tynget ned af strips og metalstykker ligesom den anden arm. Den var ikke pakket ind. Den skal nu endeligt identificeres og gennemses for skader som efter afværge-læsioner eller andet, der kan kaste lys over, hvad der er sket.

Det har endnu ikke været muligt at fastslå, hvordan Kim Wall døde.

- I mangler stadig at finde to mobiltelefoner. Opgiver I at finde dem?

- Vi er glade for det fund, vi har gjort i dag, og vi fortsætter dykningen i dag. Det, vi har lavet, er egentlig et gerningsstedssøg i det nærområde, hvor den første arm er fundet. Og så evaluerer vi efterfølgende, siger han.

Udover telefonerne kan det være effekter som redskaber, der er anvendt, tøj eller klud, der er interessant for politiet at finde.

Politiet jagter forsvundne spor: Derfor er mobilerne vigtige

Hvis armen, som antaget, bliver identificeret som Kim Walls, er det dermed, mod alle odds, lykkedes at finde hele Kim Walls lig. Under hele forløbet har Peter Madsen ændret forklaring nu tre gange. (Grafik/video: Mikkel Lund/Cramon)

Annonce:

Kim Wall forsvandt 10. august, efter hun var gået om bord på Peter Madsens ubåd UC3 Nautilus. Han hævdede først, at han havde sat hende af på Refshaleøen allerede om aftenen, men næste dag, da han blev fremstillet i grundlovsforhør, ændrede han sin forklaring til, at hun var død om bord på ubåden. Formentlig fordi hun havde fået en luge i hovedet.

Artiklen fortsætter efter grafikken

Senere, efter at både torso, hoved og ben var fundet, erkendte han, at han har parteret hende og smidt hende over bord. Han nægter fortsat drab, men er kommet med en forklaring om, at hun kan være død af udstødningsgasser i ubåden. Han ved dog ikke med sikkerhed, om det er dødsårsagen, har han forklaret.

Han er ligeledes sigtet for anden seksuel omgang end samleje, fordi der er fundet 14 stik i og på Kim Walls kønsdele. Også denne sigtelse nægter han.

Anklagemyndigheden ventes at tage stilling til tiltalespørgsmålet i december, hvor også konklusionen af mentalundersøgelsen ventes at foreligge.

Sagen er forhåndsberammet til at køre over otte retsdage med start 8. marts.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Nej, Mette - Danmark kan ikke mere nu
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: