Politiet gransker skrækdanskers våbenbutik

Politiet i Sydafrika undersøger nu, hvordan Peter Frederiksen kunne åbne våbenbutik, når han havde en ikke-afsonet dom for ulovlig våbenbesiddelse i Danmark

Se konfrontationen med Peter Frederiksen her. (TV: Anthon Unger / redigering: Mikkel Cramon)
Følg Krimi

Den 63-årige dansker, der sidder fængslet i Sydafrika efter fundet af 21 kvindelige kønsorganer i hans fryser, har formentlig langt fra hørt det sidste fra det lokale politi.

I fredags kunne Ekstra Bladet afsløre, at han risikerer at få føjet en sigtelse for flerkoneri til sin noget brogede cv, og i dag skriver sydafrikanske Sunday Times, at politiet nu gransker hans våbenbutik og tilladelse til samme.

Politiet er i færd med at undersøge, hvor Peter Frederiksen, der har en dom for ulovlig våbenbesiddelse i Danmark, kunne få tilladelse til at købe våbenbutikken i Bloemfontein, hvor han er bosat.

Skrækdanskers fortid: Gemte våbenlager hos sin danske familie

Ifølge den sydafrikanske avis har danskere våben for fire millioner rand - svarende til knap to millioner kroner - i butikken, som den 63-årige 'skrækdansker' købte i 2007. Dengang hed butikken Impala Arms, i dag er navnet ændret til Bloemfontein Arms.

Det var angiveligt netop udsigten til en dom for ulovlig besiddelse af maskinpistoler, haglgevær, pistoler og ammunition, der fik Peter Frederiksen til at forlade Danmark i 2006.

Selve dommen faldt først fire år senere, i september 2010, hvor han uden at være til stede blev idømt seks måneders fængsel. Samtidig blev han efterlyst internationalt af Nordsjællands Politi.

Mystik om skrækdanskers opholdstilladelse

Ifølge Sunday Times kan forklaringen på, at han Peter Frederiksen kunne drive våbenhandlen i Sydafrika være, at han først officielt registrerede sig som ejer af virksomheden i juli 2015, selvom han på daværende tidspunkt havde ejet butikken i otte år.

Det betyder, at hans danske dom var forældet, hvilket sker efter fem år, når straffens længde er mindre end et år.

Den formelle efterforskning af Peter Frederiksens våbenbutik og -tilladelse starter mandag, hvor den 63-årige dansker ligeledes skal genfremstilles i sagen om de kvindelige kønsorganer. Politiet skal udover hans tilladelse have undersøgt, om der er ulovlige våben i butikken.

Han er sigtet for seksuelt misbrug af en kvinde samt usømmelig omgang med de kvindelige kønsdele, som politiet fandt i hans hjem.

Skrækdanskerens eks-kone: Jeg blev bedøvet med champagne – vågnede i pøl af blod

Mere fra Ekstra Bladet+

Den 4. november 2020 forgreb Danmarks regering sig på demokratiet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind