Politiet har anholdt formodet sexstalker

Efter en specifik henvendelse lørdag aften har politiet fundet frem til en formodet gerningsmand

Flere piger har kontaktet politiet, efter sexstalkeren har krænkede dem.
Flere piger har kontaktet politiet, efter sexstalkeren har krænkede dem.

Københavns Politi har klokken 19.20 søndag anholdt en 43-årige nordafrikansk mand, der mistænkes for at stå bag blufærdighedskrænkelserne på Nørrebrogade, Frederikssundsvej og Østerbro i København.

Det er dels på grund af en specifik henvendelse, der er kommet efter omtale i pressen, at politiet har fundet manden.

- Vi fik en henvendelse fra en pige i går aftes, der synes, at han var meget mistænkelig. På baggrund af hendes henvendelse fik vi identificeret ham i eftermiddags og kunne så anholde ham 19.20, siger vicepolitiinspektør ved Københavns Politi, Jens Møller Jensen, til Ekstra Bladet.

(Københavns Politi) Krimi Ustoppelig sexkrænker: Flere kvinder udsat for overgreb i nat

Politi kan endnu ikke sige, hvor mange af overgrebene, manden formodes at stå bag.

- Det kan vi ikke sige noget om endnu, men der er nogle helt konkrete ting, han kan sættes i forbindelse med, siger Jens Møller Jensen.

Manden har fulgt efter kvinderne i skjul om natten mellem klokken 02.00-06.00 og har som regel været på cykel. I to af tilfældene har gerningsmanden taget kontakt til kvinderne på åben gade, mens han ved alle de andre kvinder har fulgt efter dem hen til deres dør eller helt med ind i deres lejlighed.

- Han beføler dem uden på tøjet og kysser dem. Han er meget insisterende på at kysse og tungekysse dem, forklarede vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen fredag.

- Umotiveret har han også gået op og stukket dem en knytnæve i ansigtet.

Linda går ikke alene hjem fra fester efter oplevelsen. Hun tager enten en taxi eller sørger for at følges med nogle. (Privatfoto) Krimi Sex-stalker har krænket 30 piger: Linda har ikke gået hjem alene siden

Ved flere lejligheder har han, mens kvinderne låste deres dør op, skubbet dem ind i lejligheden, hvor han 'omklamrede dem og kyssede dem intenst'.

- Der er her forsøg på voldtægt, hvor han gør tegn til at trække ned i sine bukser, siger Jens Møller.

Politiet har i alt fået 120 henvendelser siden fredag.