Politiet har fundet pistoler i Servet-drab

Politiet offentliggør billeder af de to drabsvåben brugt til at skyde den kun 16-årige Servet Abdija

Politiet til stede på Ragnhildgade efter drabet på Servet Abdija i efteråret. Nu offentliggør politiet billeder af de to drabsvåben. (Fotograf: Kenneth Meyer)
Følg Krimi

Politiet har netop offentliggjort billeder af de to drabsvåben, som blev brugt til at slå den kun 16-årige Servet Abdija ihjel i Ragnhildsgade på Østerbro den 16. oktober sidste år.

Det drejer sig om en Colt Cobra kaliber 38 og en 9mm Zastava.

Politiet kan af hensyn til den videre efterforskning ikke fortælle, hvor og hvordan våbnene er fundet, fortæller efterforskningsleder Hans Erik Raben.

- Det er noget af det, gerningsmanden skal fortælle os, når vi får fat i ham. Vi har rigtigt meget at arbejde videre med, men vi går ud med pistolerne nu, fordi vi gerne vil vide, om der er nogen, der har efterspurgt de her våben, eller om nogen ved, hvem der har solgt dem eller haft dem tidligere, siger han.

Drabs-våbnene må have været gennem mange hænder, da de er af ældre dato. Zastava-pistolen er fra 1988 og Colt'en er endnu ældre. 

- De kriminal- og våbentekniske undersøgelser har med sikkerhed fastslået, at det er disse to våben, som gerningsmændene anvendte til drabet på Servet Abdija, men det har i forbindelse med efterforskningen desværre endnu ikke været muligt at konstatere, hvorfra våbnene stammer, siger efterforskningslederen.

Der er dog noget i efterforskningen, som peger mod Sverige, oplyser Københavns Politi.

- Der er noget i vores efterforskning, der gør, at vi kigger i retning af Sverige – uden at jeg kan konkretisere dette af hensyn til efterforskningen. Vi håber med offentliggørelsen af fotos af våbnene, at vidner med kendskab til personer, der har haft våben af de nævnte typer og mærker i deres besiddelse eller adgang til sådanne – både herhjemme og i Sverige -, vil rette henvendelse til Københavns Politi

Familien mindes drabet på den unge mand. Det er moderen i midten. Foto: Jakob Jørgensen: JØRGENSEN JAKOB
Familien mindes drabet på den unge mand. Det er moderen i midten. Foto: Jakob Jørgensen: JØRGENSEN JAKOB

Drabet på Servet Abdija skete i forbindelse med, at drengen kom hjem til Ragnhildsgade 48 mandag den 16. oktober ved 21-tiden sammen med flere kammerater, efter at de havde spillet fodbold på Tagensbo Skole på Magistervej. Den 16-årige blev råbt an af flere gerningsmænd - vidner siger mellem to og fire - som straks efter skød ham med en serie skud. Drengen blev ramt kl. 21.05 af cirka seks skud, siger politiet. Det har tidligere været fremme, at gerningsmændene ventede på, at den unge mand skulle komme hjem.

Servet Abdija i familiens hjem på grænsen mellem Østerbro og Nørrebro. Foto: privat
Servet Abdija i familiens hjem på grænsen mellem Østerbro og Nørrebro. Foto: privat

De 2 gerningsvåben beskrives som:

-Amerikansk revolver,

Kaliber .38 Special

Mrk: Colt

Model: Cobra

Serienummer: 120194

 

 

-Jugoslavisk halvautomatisk pistol

Kaliber 9x19 mm

Mrk: Zastava

Model: 88

Serienummer: Fjernet.

 

Tre gerningsmænd flygtede
Københavns Politi har tidligere offentliggjort, at vidner på drabstidspunktet har set tre gerningsmænd flygte fra drabsstedet (gården til Ragnhildgade 48) – videre ad stisystemet i gården og ud til Lersø Park Allé, som de krydsede/løb tværs over – og herfra videre over til en mørk flugtbil, der holdt parkeret i lokalkørebanen ved Studsgaardsgade (muligvis med en fjerde gerningsmand som fører).

De tre gerningsmænd, der blev set flygte fra drabsstedet, beskrives som:

A: mand, yngre, intet nærmere om alder, almindelig/robust af bygning (havde løst tøj på, så han om muligt synede større end han reelt er), iført sort/mørkt tøj, samt en brun løstsiddende træningsjakke, halsedisse trukket op til lige under øjnene, og hue trukket ned til lige over øjnene,

B: mand, yngre, intet nærmere om alder, mørk/sort i huden, (afrikansk oprindelse), spinkel/almindelig af bygning, iført sort stramt tøj, halsedisse trukket trukket op til lige under øjnene, og hue trukket ned til lige over øjnene,

C: mand, yngre, intet nærmere om alder, iført mørkt/sort tøj, mørke joggingbukser med hvid stribe ned langs siden af benet.

Flugtkøretøjet beskrives som:

Mørk person bil, formentlig 4-dørs eller Sedan-model flygtede med stor sandsynlighed ad Studsgaardsgade i retning mod Rovsingsgade, hvor den er forsvundet i ukendt retning.

Der foreligger intet signalement af føreren af flugtkøretøjet.

Københavns Politi har ligeledes tidligere offentliggjort, at vidner dagen før drabet – søndag den 15. oktober 2017 henholdsvis kl. 20:26 og kl. 20:27 - bemærkede tre maskerede mænd krydse Lersø Park Allé fra Ragnhildgade over til lokalkørebanen ved Studsgaardsgade, hvor de tog kontakt til en fjerde mand, der sad og ventede i en mørk personbil. Herefter flygtede alle fire fra stedet i den mørke bil.

Københavns Politi er interesseret i alle oplysninger om våbnene og er selvfølgelig fortsat også interesseret i at tale med vidner, der har gjort iagttagelser, ligger inde med en viden eller i øvrigt kan give oplysninger om sagen.

Henvendelser om sagen kan gives til Københavns Politi på tlf. 114

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?