Politiet: Her er årsagen til katastrofebranden i London

Det var et køle-fryseskab, som var årsagen til dødsbranden i The Grenfell Tower i London, oplyser politiet

Eksperter mener, at isoleringen i den 24 etagers bygnings ydre beklædning hjalp flammerne med at sprede sig hurtigt. Nogle sagde, at de aldrig havde set et bygnings-brand sprede sig så hurtigt. Foto: Metropolitan Police /  AP
Eksperter mener, at isoleringen i den 24 etagers bygnings ydre beklædning hjalp flammerne med at sprede sig hurtigt. Nogle sagde, at de aldrig havde set et bygnings-brand sprede sig så hurtigt. Foto: Metropolitan Police / AP
Følg Krimi

Branden i højhuset Grenfell Tower i London den 14. juni begyndte i et køle-fryseskab, bekræfter britisk politi fredag.

Derudover opfyldt isoleringsmaterialet og pladerne på bygningens facade ikke kravene til brandsikkerhed, oplyser politiet på en pressekonference.

Politiet overvejer at sigte en eller flere for uagtsomt manddrab i forbindelse med branden, der kostede mindst 79 mennesker livet, oplyser Fiona McCormack fra politiet i London.

- I lyset af, at så mange mennesker døde, overvejer vi drabssigtelser samt andre lovovertrædelser og brud på love og regler, siger hun.

Det fremgår ikke umiddelbart, hvem politiet i givet fald vil sigte. Men McCormack siger, at politiet nu vil efterforske de virksomheder, der har været involveret i en renovering af højhuset for et par år siden.

- Vi har nu eksperternes ord for, at branden ikke var påsat, siger hun.

Brandeksperter har undersøgt facadebeklædningen og isoleringen, hvilket har udløst en gennemgang af mindst 600 etageejendomme i England, hvor tilsvarende materialer er brugt.

Fiona McCormack oplyser på fredagens pressekonference, at alle "hele lig" er fjernet.

- Vi kan muligvis ikke finde eller identificere alle, der omkom, på grund af den høje temperatur, siger hun ifølge nyhedsbureauet AFP.

Politiet har tidligere sagt, at der er frygt for, at det reelle dødstal kan være højere end 79, fordi nogle mennesker kan have boet ulovligt i højhuset.

Theresa May undskylder katastrofe

150 hjem blev totalt ødelagt.

Køle-fryseskabet var af mærket Hotpoint FF175BP - en model der ifølge politiet ikke har været tilbagetrukket fra markedet producentens side.

Sikkerhedsstyrelsen oplyser fredag kl. 15, at der ikke er modtaget en tilbagekaldelse af kølemøblet fra de britiske myndigheder.

Ekstra Bladet har været i kontakt med producenten af Hotpoint-kølemøblerne, men det har ikke været muligt at få en kommentar, herunder svar på, om produktet er solgt i Danmark.

Køle-fryseskab model Hotpoint FF175BP
Køle-fryseskab model Hotpoint FF175BP

Konspirationsteorierne blomstrer efter højhus-helvede: Men her er forskellen fra 11. september

 

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvis krigen og katastroferne kommer, hvad skal vi mennesker så gøre?