Politiet: Her er sidste nyt om spædbarnet

Københavns Politi fortæller nyt om den lille pige, som blev fundet efterladt i morges

Københavns Politi fortæller her i eftermiddag nyt om det spædbarn, som blev fundet  i morges klokken 08.34 i København af nogle medarbejdere i kommunen, der skulle ud og tømme skrald.

Her fik de øje på et gråt tæppe, der lå på bænken i udkanten af Valbyparken.

Der er tale om et nyfødt pigebarn, som efterfølgende blev indlagt på Rigshospitalet  Hendes tilstand blev i morges betegnet som kritisk.

Her til eftermiddag fortæller vicepolitiinspektør Brian Belling at, barnet er blevet født ganske få timer, før det blev fundet efterladt på Hammelstrupvej i København sydvest.

- Det er en pige af negroid afstamning, nyfødt. Det vil skønmæssigt sige, at hun er født mellem klokken fem og seks i morges, så det er en relativt nyfødt pige, siger han og tilføjer:

- Jeg har lige fået at vide, at hun er stabil lige nu.

Hun vejer mellem 3500-4000 gram og vurderes at være født til tiden eller over tiden.

- Hvor kritisk har hendes tilstand været?

- Det kan jeg ikke gå i detaljer om. Det er jo koldt udenfor, og et spædbarn i den alder bliver jo kold af at ligge udenfor, siger han.

Tidligere i dag viste politiet et billede af det tæppe, barnet var svøbt i. Det var et gråt tæppe med runde flæser i kanten, der dog er af en type, man kan købe i IKEA til 24 kroner.

Håbet er, at moderen til barnet eller andre med oplysninger i sagen, vil henvende sig til Københavns Politi.

- Jeg tror, at det er en mor, der har brug for hjælp. Jeg tror, at det er en mor, som er ked af det. Derfor vil vi meget gerne i kontakt med hende, siger han.

Lige nu er pigen på hospitalet, hvilket hun vil være noget tid endnu, hvorefter de sociale myndigheder tager over.