Politiet holder øje: Stor rockerfest i jysk by

Op mod 200 Bandidos-medlemmer forventes i dag at besøge Esbjerg

Op mod 200 mennesker forventes at deltage i dagens Banidos-party i Esbjerg. Arkivfoto: Kenneth Meyer
Op mod 200 mennesker forventes at deltage i dagens Banidos-party i Esbjerg. Arkivfoto: Kenneth Meyer

En fest i Bandidos' klubhus i Esbjerg har i dag fået politiet til at indføre midlertidigt standsningsforbud i en af byens gader.

Forbuddet er undtaget motorcykler og gælder et godt stykke ned af Finlandsgade og frem til rockerborgen på hjørnet af Strandbygade, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi. 

- Det har vi valgt at gøre, for at de kan parkere deres motorcykler uden besvær og for at undgå, at der bliver lidt trafikalt kaos, oplyser vagtchef Mads Leervad Dammak til Ekstra Bladet. 

Politi massivt til stede ved kæmpe Bandidos-fest

Bandidos klubben har i forvejen varslet, at op mod 200 mennesker forventes at deltage i festen, derfor skal beboere og besøgende i Esbjerg i dag være forberedt på en del motorcykler og klub-veste i bybilledet.  

- Der vil være en del trafik til byen med motorcykler, men det er ikke planen, at følget skal bevæge sig rundt i byen. Borgerne er underrettet i det omfang vi vurderer er nødvendigt, siger Mads Leervad Dammak.

Efterlyst anholdt ved Bandidos-fest

Festens deltagere forventes at ankomme henover middag og frem til midnat i aften.

Politiet har ved tidligere lejligheder været massivt tilstede ved rockerfester. Her har man blandt andet benyttet sig af visitationszoner som et middel til at holde ro og orden i konfliktfyldte perioder i rockerbande-miljøet.

Bandidos-fest udløser visitationszone

Ved åbningen af Bandidos klubhus i Næstved tilbage i 2015 blev alle festdeltagere visiteret i til lejligheden opslåede telte ved indgangen til rockerborgen, inden de fik lov til at besøge festen.

Det bliver dog ikke tilfældet i dag, fortæller vagtchefen.

Frygter ballade ved rockerfest

- Vi har ikke en særskilt politiaktion i den her forbindelse, men vi vil være synlige i gaden hele dagen, siger vagtchefen.

- Vi forventer en helt stille og rolig dag. Det er en fest, de holder for sig selv, og det plejer ikke at give anledning til problemer her, siger Mads Leervad Dammak.