Politiet: Hvem kørte døende mand på hospitalet

Den nu afdøde 19-årige mand blev smidt i modtagelsen på Rigshospitalet, hvorefter personerne, der bragte ham ind, forsvandt fra stedet

Se video fra området, da episoden havde fundet sted (Video: Kenneth Meyer)
Følg Krimi

Hjælp os: Ved du noget? Send os en mail på 1224@eb.dk eller sms 1224 (alm. takst)

- Hvem kørte den døende mand på hospitalet? Han blev stort set bare smidt i receptionen og så forlod personerne ham.

Sådan spørger Københavns Politi efter at en 19-årig mand tirsdag aften døde på Rigshospitalet efter at være blevet stukket ned tirsdag eftermiddag i Guldbergsgade på Nørrebro i København.

- Vi ved, at der var et slagsmål forud for drabet. Herefter kørte nogle ukendte personer i deres private bil den 19-årige på hospitalet. Men vi ved ikke, hvem personerne er, og om de er venner eller fjender i forhold til den dræbte mand, siger vagtchef Henrik Brix til Ekstra Bladet tidligt onsdag morgen.

Talstærkt op
Københavns Politi mødte talstærkt op på Nørrebro omkring Guldbergsgade med hunde, efter de fik anmeldelsen om knivstikkeriet klokken 17.40.

Tidligt onsdag morgen stod politiet uden noget efterforskningsmæssigt gennembrud i den blodige drabssag.

- Vi efterforsker på livet løs. Men det er svært at lave forhøringer i området i nattens løb. Der er ingen anholdte og vi har heller ikke nogen mistænkte i kikkerten. Vi er stort set på bar bund, så det bliver et langt sejt træk, siger vagtchef Henrik Brix til Ekstra Bladet.

Er det banderelateret
Københavns Politi ved derfor ikke om slagsmålet og drabet er banderelateret. Politiet ønsker ikke på nuværende tidspunkt at oplyse, om den 19-årige dræbte mand i forvejen var kendt af politiet.

- Det må jeg ikke sige noget om på nuværende tidspunkt, siger vagtchefen.

Drabet skete i Guldbergsgade ud for nummer 24, men der er tilsyneladende ingen vidner, der har set set.

- Vi vil gerne i kontakt med alle vidner. Det eneste, vi ved er, at den 19-årige kommer op at slås med en eller flere personer på fortovet.

Det næste er, at han nærmest bliver smidt i modtagelsen på Rigshospitalet af nogle private personer, som herefter forsvinder. Vi skal nu have set på videoer fra overvågningen i området.

Det kan måske give nogle interessante oplysninger, siger Henrik Brix til Ekstra Bladet.

Intet signalement
Politiet har ikke det mindste signalement af gerningsmændene.

- Det her bliver op ad bakke. Men vi gør naturligvis alt for at finde drabsmanden eller mændene. Og vi begynder med nye forhøringer i området på Nørrebro, så snart det er lyst, siger vagtchefen hos Københavns Politi.

- Vi ved, at han ikke havde nogen fast bopæl. Han har ikke stået tilmeldt nogle steder. Vi har selvfølgelig haft kontakt med pårørende, så vi ved godt, hvem han er, siger Henrik Brix.

Var han Syrienkriger
Internetmediet syrienblog.dk, der holder øje med danske Syrien-krigere, skriver, at den 19-årige har været i Syrien, hvor han har været tilknyttet Islamisk Stat i Raqqa.

De oplysninger ønsker politiet ifølge Ritzau ikke at kommentere.

- Det er ikke noget, jeg vil kommentere nu og her. Men efter at det er blevet en drabssag, vil jeg tro, at drabsafdelingen kommer med noget, når de har dannet sig et overblik over sagen, siger Henrik Brix.

De pårørende er underrettet.

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind