Politiet i aktion mod kendt cafe

Selskabet bag cafeen er sigtet for at have serveret alkohol på trods af manglende bevilling

Politiet slog onsdag aften til mod cafeen Dan Turell i København. Foto: Jyllands-Posten
Politiet slog onsdag aften til mod cafeen Dan Turell i København. Foto: Jyllands-Posten

Store mængder øl, spiritus, vin og fustager blev i går beslaglagt, da politiet slog til mod den kendte københavner-café, Café Dan Turell i midten af København onsdag aften.

Det fortæller Allan Nyring, ledende politiinspektør ved Københavns Politi.

Politiet har i løbet af december fået flere henvendelser om, at der blev skænket alkohol for gæsterne på stedet, selv om de ikke har en alkoholbevilling.

- Vi kunne konstatere, at der, trods manglende bevilling, blev solgt alkohol. Og efter tre sigtelser har vi bedt om at få en kendelse til at tage deres varelager, og i går aftes beslaglagde vi hele varelageret, siger Allan Nyring og uddyber, at det gjaldt alt alkohol.

- Der var en sjat, som han konstaterer.

Det bliver nu opbevaret på stationen, indtil der falder dom i sagen.

Når man laver en bevillingssag, er det firmaet, der bliver sigtet, men det er direktøren, der modtager sigtelsen. Sanktionen vil typisk være en bøde på 10.000 kroner, men det afhænger af den individuelle sag.

Ifølge business.dk ophørte cafeens alkoholbevilling tilbage i maj 2016, hvor cafeen var ejet af selskabet Dan Turell Aps, som den omstridte cafeejer Bahram Sari Beliverdi var ejer af. Det selskab blev opløst d. 22 august 2016. Siden er der skiftet ejer to gange.

Ifølge business.dk er cafeen stadig åben i dag, og cafegæsterne sad og spiste. Allan Nyring fortæller da også, at cafeen gerne må servere mad med eksempelvis sodavand og kaffe, så længe den er godkendt af Fødevarestyrelsen.

- Men vi vil selvfølgelig holde øje med, om de overtræder den manglende alkoholbevilling, siger han.

Ekstra Bladet har været i kontakt med Bahram Sari Beliverdi, der siger, at han ingen kommentarer har til onsdagens aktion, eller hvorfor cafeen mistede sin bevilling i sin tid. Han vil heller ikke henvise til, hvem der ellers kan udtale sig.