Politiet i USA: Vi har anholdt seriemorder

Amerikansk politi mener, at Aaron Saucedo er identisk med seriemorder, der skød og dræbte mindst ni tilfældige personer på gaden

Politiet i Phoenix, USA, mener, at 23-årige Aaron Saucedo er seriemorderen, som de har jagtet i over et år. (Politifoto)
Politiet i Phoenix, USA, mener, at 23-årige Aaron Saucedo er seriemorderen, som de har jagtet i over et år. (Politifoto)

En 23-årig mand er anholdt og sigtet for at have skudt og dræbt ni tilfældige mennesker i den amerikanske by Phoenix.

Aaron Saucedo blev mandag aften lokal tid udpeget som den såkaldte 'Serial Street Shooter', der terroriserede byens gader i 2016.

- Vi håber nu, at borgerne kan ånde lettet op, og vores betjente kan få lidt mere søvn vel vidende, at retfærdigheden vil ske fyldest, siger politichef Jeri Williams på et pressemøde.

Tekniske beviser
Lokale politistyrker og forbundspolitiet, FBI, har jagtet seriemorderen i over et år. Da en fantomtegning blev offentliggjort, kom der hul på efterforskningen.

- Vi har både tekniske beviser og vidneforklaringer, der peger på den anholdte, siger politichefen.

En fantomtegning af den formodede seriemorder satte skred i efterforskningen. (Politifoto)
En fantomtegning af den formodede seriemorder satte skred i efterforskningen. (Politifoto)
 

Aaron Saucedo er allerede anholdt og sigtet for drab på en 61-årig mand i april 2015, men han står nu over for yderligere 26 sigtelser i forbindelse med drabsbølgen.

På pressemødet tilføjede politichef Jeri Williams, at yderligere to drab sættes i forbindelse med den anholdte, hvilket betyder, at Saucedo risikerer at blive tiltalt for mindst 11 drab, inden efterforskningen er afsluttet.

Ofrene tæller både mænd, kvinder og børn. Alle blev skudt, mens de gik på gaden eller opholdt sig foran deres hjem.

Samtlige drab blev begået efter mørkets frembrud i bydelen Maryvale i den vestlige del af Phoenix.

Dræbte 12-årig pige
Seriemorderens formentlig sidste ofre var to kvinder i 30-års-alderen og den enes 12-årige datter.  De sad i en bil i en indkørsel og lyttede til musik, da de blev skudt ned med koldt blod.

I juli offentliggjorde politiet en fantomtegning af den formodede gerningsmand. Tegningen viste en latinamerikansk-udseende mand på mellem 20 og 30 år.

I håb om et gennembrud i efterforskningen blev der udlovet en dusør på i alt 75.000 dollar for oplysninger, der kunne føre til gerningsmanden.

Politiet oplyser, at dusøren vil blive udbetalt til en person, der leverede et afgørende tip i sagen.