Politiet: Ingen tegn på skyderi i Farum

Hverken projektiler eller skudhuller er funder, der hvor borgere mandag aften anmeldte 'skudlignende knald'

Politiet undersøger forsat bebyggelses-området ved Frederiksborgvej i Farum, hvor borgere mandag aften anmeldte flere skud mellem en forsamling af mennesker.

- Anmeldelsen går på, at man har hørt skud på stedet, og at der var samlet en masse biler og mennesker i parkeringsområdet under bebyggelsen. Men efterforskningen har indtil videre ikke vist nogen tegn på skud, siger Henrik Suhr, pressechef i Nordsjællands Politi.

I området, som politiet har afsøgt siden i går aftes, er der da ifølge pressechefen heller ikke fundet projektiler eller skudhuller. Heller ingen blev ramt af de formodede skud, som blev anmeldt omkring klokken 19.

-Vi tager selvfølgelig sådan en anmeldelse ekstremt alvorligt, siger Henrik Suhr. To unge mænd blev efterfølgende anholdt ved Allerød Station kort efter anmeldelsen, men de blev begge frigivet sent i aftes.

Politiet har fundet skydevåben nær Helsingør

- Vi har ikke kunnet knytte dem til noget skyderi, siger pressechefen om løsladelsen. 

En byge af skudepisoder
Nordsjælland har i den første halvdel af 2016 været plaget af en række voldelige hændelser herunder skudepisoder, der tilsyneladende er faldet mellem forskellige bandegrupperinger fra området.

Senest 20. maj hvor der lød flere skud på Hillerød Torv, som blev afgivet af gerningsmænd på knallert.

Politiet løslader mænd efter skyderi

Fem dage før blev to personer med forbindelse til Black Jackets ved et skyderi i Vapnagård i Helsingør ramt af skud. I en storstilet aktion forsøgte Nordsjællands Politi i slutningen af maj at finde frem til skydevåben for at afhjælpe den anspændte situation, men uden det store held.

Betjentene måtte nøjes med nogle knive og en del hashklumper, da man rykkede ud og opsøgte medlemmer af grupperne Loyal to Familia og Black Jackets. Også ved hjælp af visitationszoner i specifikke områder i Kokkedal, Hillerød og Helsingør søger politiet at kunne dæmpe kriminaliteten.

Samtidig har Københavns Vestegns Politi skredet ind ved at forbyde folk at komme i et klubhus for Black Jackets i Albertslund.

- Det er klart, at med tanke på situationen den seneste tid, så er vi jo meget opmærksomme på den her slags anmeldelser, siger Henrik Suhr.

- Det er enormt vigtigt at folk føler sig trygge, og kan vi aflive det, der i det her tilfælde tyder på rygter om skud, så er vi tilfredse, siger Henrik Suhr til Ekstra Bladet.