Politiet jagter 24-årig nabo: Dansk kvinde dræbt af 35 knivstik i USA

En 76-årig dansk kvinde er blevet dræbt med 35 knivstik i den amerikanske delstat Massachusetts

Da den danske professor Vibeke Rasmussen i fredags ikke mødte op på sit arbejde på Quincy College i byen Plymoth i delstaten Massachusetts, kontaktede skolen hendes datter, som ringede til politiet.

Politiet tog ud til Vibeke Rasmussens bolig, som var ulåst. Her fandt de hende livløs og med spor efter 35 knivstik i hoved, hals og skuldrene.

- Det var et meget ondskabsfuldt angreb, siger politiets anklager Timothy J. Cruz til Boston Globe.

Jagter nabo
Lige nu jagter politiet Vibeke Rasmussens 24-årige nabo, Tyler Hagmaier, som er kendt af politiet og har en fortid med psykisk sygdom. De har ligeledes kontaktet mandens familie.

Fredag aften fandt politiet Tylers Hagmaiers bil tæt ved en flod i det nordvestlige hjørne af delstaten. Da efterforskerne fandt bilen, hørte de samtidig et plask, men eftersøgningen af området viste umiddelbart ingen tegn på den eftersøgte.

Hagmaier er aldrig blevet anholdt af politiet, men har truet med at begå selvmord i flere omgange. Yderligere har politiet tidligere afvæbnet ham, da han truede med at skade sig selv med en kniv.

Beth Stone, talskvinde for anklageren i Plymouth, oplyser til Ekstra Bladet, at politiet leder efter den mistænkte med hunde og helikopter.

Samtidig gennemsøges Connecticut River i det vestlige Massachusetts med dykkere, da meget tyder på, at den mistænkte kan have begået selvmord i floden.

- Det var der, vi fandt hans bil fredag aften. Så det er det sidste livstegn, vi har fra ham, siger Beth Stone til Ekstra Bladet.

Tyler Hagmaier er lige nu eftersøgt af politiet. (Foto: Plymoth Police)
Tyler Hagmaier er lige nu eftersøgt af politiet. (Foto: Plymoth Police)

Datteren taler ud
Vibeke Rasmussens datter, Kristine Jelstrup fortæller til Boston Globe, at hendes mor i første omgang kom til USA på et udvekslingsophold.

- Hun elskede USA så meget, siger datteren, som fortæller, at moren tog tilbage til USA senere for at arbejde som kiropraktor i Indianapolis.

Det var først, da Vibeke Rasmussen gik på pension, at hun skiftede Indianapolis ud med Massachusetts. På den måde kunne hun nemlig komme til at bo tæt på sin datter.

I Massachusetts var hun i kontakt med Quincy College - i første omgang i håb om at blive optaget som studerende.

Men da skolen fandt ud af, at hun havde en doktorgrad, endte hun med at undervise der i stedet.

- Hun var en fantastisk underviser på Quincy College. De fandt så meget inspiration i hende, fortæller Kristine Jelstrup, der husker sin mor som et meget givende menneske.

- Hun var plejemor for, over årene, mindst 20 børn. Hun var en person, som ville hjælpe andre med at lykkes og gjorde alt, hvad hun kunne, for at hjælpe dem, siger datteren.

Dybt berørt Quincy
Taggart Boyle, talsmand for Quincy College, bekræfter over for Ekstra Bladet, at Vibeke Rasmussen havde arbejdet på den højere læreanstalt i syv år, hvor hun underviste i naturfag.

- Hun var meget afholdt, og hendes død har berørt alle på Quincy College dybt, siger han til Ekstra Bladet.

Han oplyser, at der onsdag aften vil blive afholdt en mindehøjtidelighed for Vibeke Rasmussen.

- Jeg ved, at der vil blive stillet både danske og amerikanske flag frem, siger Taggart Boyle og tilføjer, at universitet har stillet krisepsykologer til rådighed for studerende og kolleger.

Mindeord
På Quincy College har man på hjemmesiden lagt følgende ord op for at mindes deres afdøde kollega:

'Dr. Rasmussen har været en del af Quincy College Community de sidste syv år. Hun var en meget vidende instruktør, som underviste i videnskab på vores Plymouth Campus, og at hun er gået bort er meget trist for os alle. Hun vil blive meget savnet af både hendes kolleger og af de studerende. Vi sender vores dybeste sympati til hendes familie og dem, der elsker hende. Vi har fået alle omstændighederne om tragedien, og vi tilbyder vores medarbejdere og ressourcer gennem hele ugen. Vi håber, at nu når vi deler vores sorg og arbejder sammen, så vil vi vise, hvad Quincy College er skabt af.'

Ekstra Bladet har været i kontakt med politichef i Plymouth, John Rogers, men han henviser til anklagermyndigheden.

- Det er distriktsanklageren, der alene udtaler sig om politiets efterforskning i drabssager, siger politichefen.

Ekstra Bladet har været i kontakt med Udenrigsministeriets Borgerservice, som fortæller, at de undersøger sagen.

Ekstra Bladet har ligeledes forsøgt at få kontakt til Vibeke Rasmussens datter.