Politiet jagter bagmand til bombetrusler i Herning

Midt- og Vestjyllands Politi har identificeret ejeren af den telefon, hvorfra der kom to bombetrusler her til morgen

En mand på cirka 45 år er identificeret som ejermanden af den telefon, hvorfra der i morges blev indtelefoneret to bombetrusler - den ene mod Hotel Scandic i Herning (billedet) og den anden mod banegården i byen, som ligger lige ved siden af hotellet. Foto Lars Poulsen
En mand på cirka 45 år er identificeret som ejermanden af den telefon, hvorfra der i morges blev indtelefoneret to bombetrusler - den ene mod Hotel Scandic i Herning (billedet) og den anden mod banegården i byen, som ligger lige ved siden af hotellet. Foto Lars Poulsen
Følg Krimi

Først ringede telefonen hos Arriva lidt efter klokken seks i morges, og 34 minutter senere modtog en receptionist på Hotel Scandic Regina i Herning et lignende opkald. I begge tilfælde truede, hvad modtagerne hos Arriva og i receptionen på Hotel Scandic vurderede var en mandestemme med at sprænge en bombe på henholdsvis banegården i Herning og på hotellet tæt ved banegården.

- Vi har identificeret ejeren af den telefon, hvorfra bombetruslerne blev indtelefoneret, og vi leder nu efter ham, siger politikommissær og efterforskningsleder hos Midt- og Vestjyllands Politi, Henning Præstegaard, til Ekstra Bladet.

Han oplyser, at der er tale om en mand på cirka 45 år. Politiet kender manden i forvejen fra tidligere små-kriminalitet, men ikke for noget, der er på niveau med de to bombetrusler.

- Nu skal vi selvfølgelig huske at understrege, at selv om vi har fundet frem til telefonens ejermand, så er det ikke ensbetydende med, at det er ham, der står bag truslerne, siger Henning Præstegaard.

Midt- og Vestjyllands Politi regner med, at det kun er et spørgsmål om tid, inden de finder frem til telefonens ejermand.

Ingen blev evakueret

Mandag morgen klokken 06.10 modtog Midt- og Vestjyllands Politi en anmeldelse om en bombetrussel mod Herning Banegård, og kun godt en halv time senere - klokken 06.44 - indløb endnu en bombetrussel, denne gang mod det nærliggende Hotel Scandic Regina i Herning.

Der blev sendt flere patruljer til området, herunder hundepatruljer. Efter hundenes gennemsøgning af områderne, blev det konstateret, at der ikke var noget usædvanligt på stedet. Hotellet samt tog og busser kunne derfor fortsætte den normale drift.

Der har ikke været foretaget evakuering og situationen gav heller ikke anledning til driftsstop for den kollektive trafik.

- Vi tager altid sager som denne alvorligt, og vi foretager altid en konkret vurdering af, om der er behov for evakuering af området. Vi kunne relativt hurtigt konstatere, at der ikke var noget mistænkeligt i området, og vi kunne derfor afslutte vores undersøgelser på stedet uden at forstyrre den daglige drift, sagde vagtchef, Allan Riis, Midt- og Vestjyllands Politi, i formiddag i en pressemeddelelse.

To bombetrusler i Herning

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?