Politiet jagter professionelle bag voldsom bank-eksplosion

Midt- og Vestsjællands Politi mistænker, at gerningsmændene der natten til fredag forsøgte at sprænge en hæveautomat i Havdrup i stykker, står bag flere tidligere sprængninger

(Video: Kenneth Meyer)
Følg Krimi

Det var formentlig en gas-eksplosion, der natten til fredag raserede en Nordea og vækkede borgerne med et voldsomt brag i den sjællandske by Havdrup.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi til Ekstra Bladet.

- Vi mistænker, at gerningsmændene har anvendt gas til sprængningen, som man blæser ind i og omkring hæveautomaten og derefter antænder, siger Carsten Andersen, kommunikationsansvarlig ved Midt- og Vestsjællands Politi.

(Foto: Kenneth Meyer)
(Foto: Kenneth Meyer)
 

Her mistænker man, at gerningsmændene bag nattens eksplosion er de samme, der forsøgte at sprænge en hæveautomat i Osted nær Roskilde i stykker den 15. januar.

Nabo til Nordea-eksplosion: Vores hus rystede

- Det er nogen der har øvet sig. Det er ikke en type forbrydelse, man begår som nybegynder. Vi sammenligner naturligvis nattens forbrydelse med andre lignende fra andre steder i lander, fortæller Carsten Andersen til Ekstra Bladet.

Flere ting peger i retning af, at det kan være de samme gerningsmænd. Ved eksplosionen i Osted blev der også brugt gas, ligesom gerningsmændene også her slog til mod en Nordea.

Ved sprængningen i Osted blev banken fuldstændig raseret ligesom en cafe i samme bygning udbrændte.

Hæveautomaten var den eneste genstand, der ikke blev sprængt til atomer.

(Foto: Kenneth Meyer)
(Foto: Kenneth Meyer)

 

Også ved nattens eksplosion var der store kræfter på spil.

- Ødelæggelserne er store og det har været forbundet med stor risiko at opholde sig i nærheden af eksplosionen, men heldigvis kom ingen til skade denne gang, siger Carsten Andersen.

Hæveautomat sprængt i luften: Dele af banken fløj 100 meter væk

På nuværende tidspunkt har politiet ikke mange spor at gå efter i sagen. Derfor beder man offentligheden om hjælp til at komme med oplysninger til politiet, der kan bringe dem tættere på ophavsmændene til de livsfarlige eksplosioner.

- Hvis der er nogen, der har set biler der er kørt til og fra Nordea i Havdrup eller har set personer, der har bevæget sig i området omkring klokken 03:00 natten til fredag, hører vi meget gerne fra dem, lyder det fra Carsten Andersen.

Det vides endnu ikke, om gerningsmændene fik penge med fra nattens ugerning.

- Vi har endnu ikke talt med Nordea om muligt udbytte, men der flød ikke penge over det hele som var det en Olsen-banden film.

Vi hører her ouverturen til en mulig katastrofe

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.