Annonce:
Annonce:

Politiet jagter terrorister: Helikoptere søger dem i skovområde

Fransk Politi har fundet de to mistænkes flugtbil, der blev spottet fra luften. Jagten på terrormistænkte-brødrene fortsætter

Bevæbnet politi med tunge køretøjer er i hælene på gerningsmændene. (Video: AP)
Annonce:
Følg Krimi

Flugten synes sværere og sværere for de to mistænkte Kouachi-brødre, der nu har været på flugt i over et døgn.

Sent torsdag aften, hvor jagten på de terrormistænkte har ført det massive antal af specialenheder til det nordlige Frankrig, spottede en overvågningshelikopter angiveligt de to mistænkte fra luften.

Både ifølge lokale medier og CNN så politienheder flugtbilen fra luften og holdt øje med de to brødre. Men da de opdagede, at de var opdaget, flygtede de ifølge CNN's politikilder fra køretøjet.

Skoven - kan blive politiets fordel
I stedet tog de flugten til fods ind i et nærliggende skovområde.

Der er i skrivende stund modstridende oplysninger, om politiet har 'indtaget' skovområdet eller det modsatte - trukket sig tilbage derfra.

Annonce:

Midt på natten forlød det dog, at politiet søger skovområdet med helikoptere med varmekameraer i håbet om at følge de to brødre.

En jagt i mørket på de den 34-årige Saïd Kouachi og den 32-årige lillebror Chérif, de nu har været på flugt i over et døgn, kan måske være til myndighedernes fordel.

Torsdag aften har de franske myndigheder samtidig bekræftet, at den ene bror, Saïd Kouachi, tog til Yemen i 2011 og fik militærtræning af al-Qaida.

Selvom ingen hidtil har taget ansvaret for terrorangrebet, der kostede i alt 12 personer - journalister, tegnere og 2 politifolk livet - har terrororganisationen ISIS her til aften hyldet angrebet via deres radiostation.

Familiemedlemmer anholdt
Den franske indenrigsminister sagde desuden torsdag aften på et pressemøde, at ni personer er blevet anholdt i forbindelse med terrorangrebet mod Charlie Hebdo.

De anholdte skulle angiveligt være familiemedlemmer til de mistænkte.

Annonce:

Jagten efter de mistænkte brødre har tidligere på aftenen været fokuseret på området omkring den lille by Longpont. Her har beboerne fået at vide, at de skal blive hjemme og holde dørene lukkede.

Siden gårsdagens brutale terrorangreb ved middagstid, har de to brødre været på flugt. Onsdag aften ved 23-tiden overgav den 18-årige efterlyste Mourad Hamyd sig selv til myndighederne.

I løbet af torsdagen har jagten på de to fransk-algiere ført til byerne Crépy-en-Valois og Villers-Cotteréts nordøst for den franske hovedstad. Det bekræfter politikilder ifølge AFP.

De to mistænkte har angiveligt forladt deres køretøj, og ifølge AFP har de efterladt molotovcocktails og flag med jihad-symboler i bilen.

De to gerningsmænd er også tidligere blevet set på en tankstation i den nordlige del af Frankrig nær byen Villers-Cotterêts i området Aisne.

Her genkendte en tankpasser ifølge Le Point to mænd iført masker, der efter sigende var i gang med at stjæle mad og benzin.

Artiklen fortsætter under livefeedet

Annonce:

De mistænkte kørte i en hvid Renault Clio, hvorpå og i mændene havde skjult nummerpladen og bar hætter.

- Manageren på en tankstation i Villers-Cotterêts fortæller, at han har set de to mænd, der er mistænkt for angrebet mod Charlie Hebdo, bekræfter en kilde ifølge AFP.

Le Point melder, at de to mistænkte blev set køre syd på i retning mod Seine-et-Marne.

Opdateres løbende...

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: