Politiet jubler over eftersøgning: Storm har det godt

Mellem 2000-2500 civile deltog i eftersøgningen af Storm - og både politiet og Storms familie sender en stor tak for hjælpen

Kender du Storm - eller deltog du i eftersøgningen? Så send en mail  til 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224 (alm. takst)

Hele landet holdt vejret under den gigantiske eftersøgning af den to-årige Storm i aftes og i nat.

Storm forsvandt fra sit hjem på Sophielund i Hillerød omkring klokken 19, og først efter syv timer - klokken 02.07 - kunne familien, politiet, de mange tusinde frivillige, der hjalp til og resten af Danmark ånde lettet op.

Storm blev fundet 2,8 kilometer fra sit hjem, sovende og en smule forkommen, men i god behold.

Toårige Storm er fundet (Politifoto) Krimi Lykkelig afslutning: Toårige Storm er fundet

- Vi fik anmeldelsen klokken 20 og satte i gang med det samme med at mobilisere alt det, vi plejer, når en person forsvinder - måske lidt mere. Vi var selvfølgelig meget bekymrede, når der var tale om en lille dreng, lyder det fra vicepolitiinspektør Finn Andersen fra Nordsjællands Politi, der for kort tid siden holdt pressemøde.

Politiet fik hjælp til eftersøgningen af svimlende 2000-2500 civile, der frivilligt mødte op for at hjælpe.

- Vi er så taknemmelige for den indsats, civilbefolkningen har gjort. Vi har aldrig oplevet så stort et opbud som dette. Det har været en rigtig god oplevelse, og alle henvendelser har været utrolig vigtige for os.

Det var her i området, at Storm lidt over to i nat blev fundet. (Video: Kenneth Meyer)

Tak fra familien
Storm og hans familie var ikke selv til stede på pressemødet, men politiet havde været i kontakt med dem kort forinden.

- Vi skulle hilse fra Storms familie og sige, at Storm har det godt. Han har selvfølgelig nogle mærker, efter at han har ligget ude i skoven, siger vicepolitiinspektøren og forklarer, at den lille dreng har fået en del myggestik.

- Familien har nu et kæmpe behov for at have lidt nærvær, men vi skulle hilse og takke alle de mennesker, der hjalp til. Det har været meget overvældende at se det store engagement fra politiet og de frivillige, siger vicepolitiinspektøren.

En fornøjelse at opleve
På Facebook har en medarbejder fra Beredskabsstyrelsen beskrevet, hvordan der opstod vilde jubelscener, da Storm blev fundet.

- Uden at sige for meget, så kan jeg da røbe at politifolk også kan græde, skriver han.

- Finn Andersen, hvordan reagerede du selv, da du fik den gode nyhed?

- Jeg sad selv i Kommandocentralen og ledte efterforskningen og kunne høre, da radioopkaldet kom. Jeg ville ønske, I havde været her - I skulle se en jubel. Man kunne høre folk juble og bilerne dytte udenfor - det var en fornøjelse at opleve, siger Finn Andersen.

Lille Storm blev fundet i god behold. (Privatfoto) Krimi Fulgte Storm-eftersøgning fra hele verden

Det var en hundepatrulje fra Københavns Vestegns Politi, der fandt den lille dreng - sovende og nedkølet, men i god behold godt 2,8 kilometer fra hans hjem på Sophienlund.

Politiet vil nu samle erfaringer fra den rekordstore eftersøgning og se, om der er noget, der skal gøres anderledes, hvis det skulle ske igen - og ellers er politiets arbejde overstået i denne sag, slår vicepolitiinspektøren fast.

Lennart Skou var sammen med sin hund Loui og flere tusind andre mennesker med til at lede efter to-årige Storm. Foto: Rasmus Flindt Pedersen Krimi Naboer: - Vi ledte alle efter Storm