Annonce:
Annonce:

Politiet kan være blevet vildledt i Emilie Meng-sag

Politiet overså et stort hul i teledata, og masterne omkring gerningsstedet var usikre og fejlbehæftede

Annonce:
Følg Krimi

Over tre år efter drabet på Emilie Meng i juli 2016 er morderen stadigvæk ikke fundet, og politiets brug af både fejlagtige og upræcise teleoplysninger kan have bidraget til at holde gerningsmanden skjult. Det skriver Politiken lørdag.

Foruden et uopdaget hul i materialet med teleoplysninger fra det mulige gerningssted har der været fejl og usikkerheder i data om en lang række telemaster, der kan have været relevante for efterforskningen.

Politiken Analyse har trukket data ud fra den offentlige mastedatabase og derpå undersøgt telemasterne i området omkring Korsør Station, hvor Emilie Meng forsvandt, og området omkring Borup, hvor hendes lig blev fundet.

Analysen viser, at den angivne adresse på telemasterne i mindst 42 tilfælde afviger med over 200 meter fra den oplyste geografiske placering af masten.

To betjente efterforskes i Emilie Meng-sagen

Politiken Analyse har blandt andet undersøgt telemasterne i området omkring Korsør Station, hvor Emilie Meng forsvandt. Foto: Ritzau Scanpix.
Politiken Analyse har blandt andet undersøgt telemasterne i området omkring Korsør Station, hvor Emilie Meng forsvandt. Foto: Ritzau Scanpix.
 

Annonce:

I 10 tilfælde overstiger differencen en halv kilometer. Eksempelvis har en telemast adresse i Hvidovre, mens koordinaterne fortæller, at den står vest for Slagelse 83 kilometer derfra.

I et andet tilfælde har en telemast ved nedkørslen til østtunnelen under Storebælt fået påført en adresse, der ligger inde i Korsør 1,2 kilometer derfra.

- De her telemaster med fejl og unøjagtigheder er bekymrende tæt på gerningsstedet og gerningsmandens potentielle rute. Det får mig til at sige, at det er meget sandsynligt, at det har haft en betydning for efterforskningen, og det kan være betydelige og ubehagelige konsekvenser, siger teleanalytiker Torben Rune, der som ekspertvidne i teleoplysninger jævnligt bruges i retssager, til Politiken.

I en udtalelse til Politiken skriver Rigspolitiet, at politikredsen i Meng-sagen nu har genfundet de manglende data.

- Det betyder, at al rådata altså er tilgået efterforskningen af drabet på Emilie Meng, siger kommunikationsdirektør Anders Frandsen.

Politi om Emilie Meng-sagen: Visse efterforsknings-skridt blev ikke taget

Annonce:

Om de skæve mastedata kan have medført fejltolkninger i efterforskningen, ønsker Rigspolitiet ikke at svare på:

- Detaljerede oplysninger om politiets efterforskning kan give gerningsmanden et indblik, som i værste fald vil kunne besværliggøre efterforskningen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette har spillet magtbingo hele sit liv
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: