Politiet kræver 190.000.000 konfiskeret i kæmpe miljøsag

En 49-årig mand fra Juelsminde er tiltalt for at have overtrådt straffeloven og miljøbeskyttelsesloven. Politiet kræver 190 millioner konfiskeret

Mistanke om omfattende brud på straffeloven og miljøbeskyttelsesloven har fået Sydøstjyllands Politi til at rejse tiltale mod en 49-årig ejer af en havbrugsvirksomhed.

Det oplyser Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Sagen handler om overskridelse af miljøgodkendelser og om miljøforurening forårsaget af havbrugene og politiet har efterforsket den siden 2015.

Siden er endnu en anmeldelse modtaget i juni 2018. Efter ransagninger og en omfattende efterforskning er der nu rejst tiltale i samlet 31 forhold.

I alt er manden tiltalt for at have overtrådt 31 forhold, og manden skulle efter sigende have tjent 190.000.000 kroner på sin ulovlige adfræd. Derfor kræver politiet det beløb konfiskeret.

Overskridelserne af miljøgodkendelser er ifølge politiet sket i en periode fra 2013-2018, og her skulle manden 'have udledt en betydelig større mængde kvælstof og fosfor til havet end det tilladte', skriver politiet.

Desuden anklages de for at have givet urigtige oplysninger til både kommune, Miljøstyrelsen og Fiskeristyrelsen i perioden 2014 til 2018 om havbrugets tilførsel af sættefisk, produktion, foderforbrug og udledning af næringsstof.

De tiltalte nægter sig skyldige.

Ejeren vil blive krævet idømt en bøde og fængselsstraf, og anklagemyndigheden vil kræve virksomheden idømt en bøde.

Retssagen skal behandles ved Retten i Horsens, men der endnu ikke sat dato på, hvornår sagen skal begynde.