Politiet laver fælles efterforskningsgruppe efter bandeskyderier

Bandeskyderier kræver fælles fodslag vurderer politiet, der nu har dannet særligt efterforskningsprojekt

To personer blev ramt af skud, da der for nyligt blev affyret skud i Magasin i Lyngby.
Foto: Mogens Flindt
To personer blev ramt af skud, da der for nyligt blev affyret skud i Magasin i Lyngby. Foto: Mogens Flindt

Efter den seneste tids mange bandeskyderier i København og nabo-områder tager politiet konsekvensen og danner et fælles efterforskningsprojekt på tværs af politikredsene.

- Vi ser nogle lighedspunkter i forhold til de her skyderier, og vi er af den opfattelse, at de kan hænge sammen - uden at vi vil definere det nærmere.

- Og for at vidensdele giver det god mening at lave et fælles efterforskningsprojekt bestående af kolleger fra Vestegnen, Nordsjælland, Københavns Politi og så Taskforce Øst, siger Torben Svarrer, efterforskningsleder, Københavns Politi, på vegne af det fælles efterforskningsprojekt.

I de omtalte politikredse har der udspillet sig ind til flere konflikter, hvor de stridende bandestrukturer har affyret skud.

Senest søndag aften i Taastrup, hvor mindst 16 skud blev affyret ved en vandpibecafe, der ligger på Dorphs Alle.

Her befandt en gruppe mænd, der i følge Ekstra Bladets oplysninger har relationer til grupperingen Mongols, sig, da skuddene blev affyret.

Et par timer senere blev fem yngre mænd med indvandrerbaggrund anholdt et sted i Nordsjælland. De er sigtet og varetægtsfængslet i forbindelse med skyderiet, hvor de nægter sig skyldige.

- Vi anser skudsagen for at være banderelateret. Jeg har ingen kommentarer i forhold til de forskellige personers til eventuelle grupperinger, siger Svend Foldager, efterforskningsleder, Vestegnens Politi, til Ekstra Bladet.

Ved episoden blev en mand såret af skud.

Tirsdag i sidste uge blev der om aftenen affyret skud inde i Magasin på Lyngby Hovedgade, Nordsjælland.

Her blev to ramt - den ene 30-årig kvinde, der tilfældigt befandt sig det forkerte sted på det forkerte tidspunkt.

Kvinden blev ramt, da hun var på vej ud af Magasin. Foto: Kenneth Meyer Krimi Kvinde skudt ned for øjnene af lille pige

Også en 22-årig mand  blev ramt. Det var tilsyneladende ham, der var mål for skyderiet. Han var i selskab med med to andre, hvor de befandt sig på en Sticks N' Sushi, der ligger inde i Magasin.

Det er politiets vurdering, at de tre har rocker- eller banderelationer.