Politiet leder efter ejere i stor sag om stjålne cykler

Åbner dørene: Politiet står tilbage med cykler, hvor stelnummeret er fjernet

Cykler i læssevis blev hentet ind til gennemsyn i forbindelse med sagen.
(Foto: Jan Unger)
Cykler i læssevis blev hentet ind til gennemsyn i forbindelse med sagen. (Foto: Jan Unger)

Politiet leder nu efter ejere af muligt stjålne cykler i forbindelse med en sag om stjålne cykler.

8. juli i år slog politiet til mod en cykelforretning i Esromgade på Nørrebro, skriver politiet i en pressemeddelelse.

Dengang tog politiet godt 400 i deres varetægt for at tjekke, hvor mange af dem der var meldt stjålet.

I pressemeddelelsen skriver politiet, at de nu står tilbage med cykler, hvor stelnummeret er fjernet/modificeret, og en eventuel efterlyst cykel derfor ikke kan findes.

(Foto: Jan Unger) Krimi Søren fandt sin stjålne cykel hos cykelsmed: Man tror det er løgn

'Det er politiets formodning, at der er tale om cykler stjålet i området omkring Nørrebro station. Samtidig har erfaringen vist os, at mange ikke melder deres cykel stjålet, da de ikke kan huske stelnummeret på cyklen. Blandt de beslaglagte cykler, er der også en del cykler, der er indleveret til reparation på legal vis,' lyder det i pressemeddelelsen.

Politiet har lagt dette foto ud på Twitter af de mange beslaglagte cykler. (politifoto) Krimi Genkendte sin stjålne cykel i butik

Derfor åbner Københavns Politi åbner dørene, så personer der har fået stjålet deres cykel i området omkring Nørrebro Station kan komme forbi og forsøge at genkende cyklen.

Det sker på Station Bellahøj på Borups Allé i København onsdag d. 16. september i tidsrummet 09.00-11.00 og 13.00-15.00.

Her er betjente i gang med at gennemgå de mange cykler. (Foto: Jan Unger) Krimi Politiet på tællearbejde i stor sag om cykeltyverier

Det var lidt en tilfældighed, der gjorde, at politiet kom på sporet af de mange stjålne cykler.

- Det er en fyr, som genkender sin cykel inde i forretningen. Den er ved at blive omlakeret, fortalte Sajjad Haider, central efterforskningsleder, Københavns Polit dengang.

Da politiet ankom til stedet, kunne man via politiets cykelregister konstatere, at der var tale om et hav af stjålne cykler.

Cykelhandleren, en 35-årig mand, er blevet anholdt, og han er blevet sigtet efter straffelovens grove hæleribestemmelse.

Efter endt afhøring blev manden løsladt.

Cykeltyverier er på mange måder en sten i skoen for ordensmagten. På den ene side sker der uhyggeligt mange af dem, på den anden bliver forsvindende få opklaret.

De senere år er der ifølge tal fra Danmarks Statistik årligt blevet anmeldt flere end 60.000 cykeltyverier. Samtidig har politiet i samme periode kun formået at rejse knap 700 sigtelser for cykeltyveri hvert år.

Og så er det ovenikøbet ikke engang alle sager, som holder hele vejen til retten. De seneste tre år er der i gennemsnit afsagt under 400 domme for cykeltyveri om året, viser tallene fra Danmarks Statistik.

 

1 af 3 Cykler i læssevis blev hentet ind til gennemsyn i forbindelse med sagen. (Foto: Jan Unger)
2 af 3 Cykler i læssevis blev hentet ind til gennemsyn i forbindelse med sagen. (Foto: Jan Unger)
3 af 3 Cykler i læssevis blev hentet ind til gennemsyn i forbindelse med sagen. (Foto: Jan Unger)