Politiet: Loyal to Familia er fortid i Aarhus

Ifølge Østjyllands Politi har LTF ikke længere en fungerende afdeling i Aarhus

LTF-medlemmer fra København var sidste sommer med til at starte den nu hedengangne Aarhus-afdeling. Foto: Ekstra Bladet
LTF-medlemmer fra København var sidste sommer med til at starte den nu hedengangne Aarhus-afdeling. Foto: Ekstra Bladet

Den forbudte bande Loyal To Familia (LTF) er fortid i Aarhus. Det skriver Østjyllands Politi fredag i en pressemeddelelse.

- Østjyllands Politi har efter bandekonfliktens ophør fortsat den systematiske monitering af banderne og fastholdt trykket på bandemedlemmerne. Og status er nu, at Loyal to Familia, efter Østjyllands Politis vurdering, ikke længere har en fungerende afdeling i Aarhus, skriver Østjyllands Politi.

Sidste sommer ekspanderede LTF i store dele af landet, og også i Aarhus ønskede banden at etablere sig. Det førte til en række voldelige sammenstød mellem LTF og den lokale Brabrand-gruppering.

Ekstra Bladet har tidligere beskrevet, at banden de facto var nedlagt i Aarhus: Anklage: Vicepræsident tæsket ud af forbudt bande

- Østjyllands Politi satte hårdt ind over for banderne, og i løbet af de måneder bandekonflikten varede, blev en række bandemedlemmer anholdt og fængslet. Flere af dem har i mellemtiden modtaget dom, mens flere sager er undervejs, skriver Østjyllands Politi.

Ifølge politidirektør hos Østjyllands Politi, Helle Kyndesen, er der på nuværende tidspunkt ingen aktiviteter i byen, som kan knyttes til banden.

- Vi møder dem ikke i gadebilledet, siger hun til Ekstra Bladet.

Er det ikke bare et udtryk for, at de holder lav profil på grund af forbuddet?

- Det er et af elementerne i det. At det har bidraget, men der er ingen tegn på aktivitet, siger Helle Kyndesen.

Er de så blevet lovlydige borgere?

- Vi holder øje med, hvad de foretager sig. Der kan sagtens være nogen, som fortsætter deres kriminelle aktiviteter, siger hun og tilføjer, at man fortsat holder øje med miljøet.

- Det er vigtigt, at Aarhus er en fredelig by, siger politidirektøren.