Politiet: Måske er vi blevet hacket

Et mystisk tweet fra politiet forsvandt efter få minutter. Politet frygter hacking af Twitterkonto

Syd- og Sønderjyllands Politi slettede fredag morgen en meddelelse på sin Twitterkonto. Meddelelsen nåede at være offentlig tilgængelig i nogle minutter, men forsvandt så igen.

- Der er for nogle minutter siden her udlagt et tweet, som på ingen måde repræsenterer kredsen. Vi undersøger p.t., om vi er hacket, lyder det nu fra politikredsen på Twitter.

Det mystiske tweet henviste til en artikel på Politiko.dk om den aktuelle flygtningesituation i Danmark.

Artiklen har overskriften 'Ekspert blåstempler frit lejde til flygtninge', og i den mystiske Twitterbesked stod der: 'Det er vist kun eksperter, der mener sådan noget sludder'.

De ekspertsynspunkter, der bliver gengivet i artiklen, går på, at Danmark efter alt at dømme ikke handler i strid med de gældende regler på området, når flygtninge gives frit lejde til at rejse gennem Danmark mod blandt andet Sverige.

Hos Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser kommunikationschef Helle Lundberg, at tweetet på ingen måde afspejler politikredsens holdninger.

- Vi tager kraftigt afstand fra sådan noget, ja du må godt citere mig for at kalde det noget baljepis, siger Helle Lundberg til Ritzau.

Hun oplyser, at man nu har ændret på opsætningen og sikkerhedsindstillingerne på politikredsens Twitterkonto.

Helle Lundberg ønsker ikke at oplyse, hvor mange personer i politikredsen der har adgang til at anvende kontoen, men hun bekræfter, at der er tale om en række personer.

- Men det er ikke nogen af os, der har skrevet det der, slår Helle Lundberg fast over for Ritzau.

På nuværende tidspunkt kan kommunikationschefen ikke oplyse, hvorvidt politiet vil indlede en egentlig efterforskning af den mulige hacking.