Politiet måtte trække stave efter jysk fodboldbrag

En betjent kom til skade, da optøjer udviklede sig i Herning efter lokalopgør mellem FC Midtjylland og Viborg.

To gange i løbet af kort tid trak politifolk deres stave for at få dæmpet uroligheder i forbindelse med lørdagens superligakamp mellem FC Midtjylland og Viborg.

Holdenes fangrupper ville ikke rette sig efter politiets ordrer, og det udviklede sig til en decideret konfrontation, oplyser Midt- og Vestjyllands Politi.

- Klokken 17.35 søgte en gruppe supportere fra FC Midtjylland mod området, hvor Viborg-supporterne opholdt sig.

- Gruppen søgte konfrontation med politiet og blev standset på Markedspladsen i Herning. I den anledning måtte politiet trække stavene for at få supporterne til at efterkomme politiets anvisninger, skriver vagtchef Anders T. Olesen i en pressemeddelelse.

Senere udviklede situationen sig yderligere, og en politiassistent kom til skade ved sammenstødet.

- Klokken 18.00 bevægede begge grupperinger sig mod stadion ad politiets anviste ruter. På hjørnet af Messevejen/Vardevej i Herning ville en gruppe FC Midtjylland-supportere ikke efterkomme politiets anvisninger, hvilket medførte en konfrontation, så politiet igen måtte trække stavene.

- I den forbindelse kom en politiassistent lettere til skade, da han blev ramt af en ukendt genstand. Politiassistenten blev undersøgt af vagtlægen, skriver vagtchefen.

Sagen bliver nu efterforsket som vold mod tjenestemand.

Samlet udskrev politiet 23 bøder. 12 af dem handlede om ordensbekendtgørelsen, mens resten var for overtrædelse af maskeringsforbud, fyrværkeriloven og narko.

Lokalbraget mellem FC Midtjylland og Viborg endte med en 4-2-sejr til gæsterne fra Viborg.