Annonce:
Annonce:

Politiet massivt til stede under demonstration: Otte personer anholdt

Kampklædt politi er massivt til stede ved demonstrationer på Nørrebro i København

Foto: Jakob Clausen
Foto: Jakob Clausen
Annonce:
Følg Krimi

Otte personer er blevet anholdt i forbindelse med en demonstration, der lige nu finder sted på Nørrebro i København.

Det er gruppen 'For Frihed' (tidligere Pegida), der står for demonstrationen, som startede ved middagstid på Israels plads. Gruppen demonstrerer ifølge sin facebookprofil 'for ytringsfrihed og den snigende islamisering af Danmark og Vesten'. Dagens tema er jul på Nørrebro, fordi lokaludvalget på Nørrebro har besluttet, at de ikke vil pynte op til jul.  Og det synes Pegida er forkert, da juleoppyntning er en dansk tradition.

Kort efter demonstrationens start dukkede over hundrede demonstranter fra en moddemonstration op, og der opstod tumult imellem de to grupper. Politiet var derfor nødt til at gribe ind.

Annonce:

- Status lige nu er, at vi har otte anholdte. Vi er massivt til stede i området og har tæt kontakt med såvel demonstrationen for frihed og moddemonstrationen med det formål at holde dem adskilt og sikre deres rettigheder og for at sikre ro og orden, siger Rasmus Skovgaard, der er vicepolitiinspektør ved Københavns Politi til Ekstra Bladet.

 

Årsagen til anholdelserne er blandt andet overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, hærværk og vold mod tjenestemand. De præcise omstændigheder for anholdelserne kendes endnu ikke.

På Israels Plads blev den første person anholdt.

- Vi har en enkelt anholdt nede fra Israels plads. Det var en fra modstandsdemonstrationen,d er løb ind i den anden demonstration og knækkede et flag, siger Rasmus Skovgaard.

- Moddemonstrationen forsøget at komme helt frem til den anmeldte demonstration for frihed, og det vurderede vi, at de ikke skulle have lov til. Vi sikrer jo den grundlovssikrede rettighed om, at man har lov til at ytre sig og forsamle sig, og derfor måtte vi gå ind og adskille dem, oplyser Rasmus Skovgaard.

Annonce:

Moddemonstrationen rykkede efterfølgende til Dronning Louises Bro, hvor de opsatte byggemateriale for at blokere vejen for 'For Frihed'. Efterfølgende rykkede de 100 meter længere ud på Nørrebrogade, hvor de tændte bål midt på gaden.

 

Demonstranterne fra 'For Frihed' rykkede videre gennem Nørrebro, og er nu endt på den røde plads, hvor journalisten Jeppe Juhl holder tale.

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Digital arrogance har skabt et samfund med A- og B-borgere
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: