Politiet mistænker tre teenagere for skyderi

Ingen blev ramt, da der blev skudt fra en bil mod en anden tirsdag aften

Politiet har afspærret Kongevejen i Helsingør. Foto: Byrd / Steven Knap
Følg Krimi

Tre teenagere på 17, 19 og 19 år bliver onsdag fremstillet i grundlovsforhør for drabsforsøg i forbindelse med et skyderi i Helsingør tirsdag aften.

Det oplyser Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Den unge trio mistænkes for at stå bag en række skud, som blev afgivet fra en bil mod en anden ved rundkørslen mellem Prøvestensvej og Kongevejen kort efter klokken 20.

Nordsjællands Politi har siden skudepisoden efterforsket sagen, og der er efterfølgende løbende blevet anholdt i alt ni mænd i alderen 17 til 25 år.

Politiet undersøger skyderi i Helsingør

Det er dog kun de tre unge på 17-19 år, der i dag klokken 13 bliver fremstillet i grundlovsforhør, oplyser politikredsen. 

- Det er naturligvis meget alvorligt, når der bliver skudt i det offentlige rum, og det gør det ikke bedre, at det sker en sommeraften omkring klokken 20 i en rundkørsel med adskillige mennesker i nærheden, fortæller politikommissær Henrik Gunst fra Nordsjællands Politi.

Politiet undersøger nu, om skudepisoden er banderelateret.

- Vi efterforsker i flere retninger, og en af de retninger er, om parterne har forbindelse til bandemiljøet. Men uanset om det er banderelateret eller ej, er den type adfærd vanvittig og fuldstændig uacceptabel, lyder det fra Henrik Gunst.

De ni anholdte blev pågrebet forskellige steder i Helsingør, og seks af de anholdte, der ikke skal fremstilles i grundlovsforhør, er løsladt igen eller bliver det snarest.

- Vi valgte blandt andet at anholde fire personer, som befandt sig i den bil, der blev skudt efter, så vi havde sikret deres tilstedeværelse. Derudover stødte vi også på en bil med to personer i, der muligvis kunne være interessante for sagen, som vi også valgte at anholde. Det er en af årsagerne til de mange anholdte – og det er også årsagen til, at flere er blevet løsladt igen, slutter Henrik Gunst.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Langt de fleste pampere ender heldigvis med at blive drivvåde