Politiet mødt af stenkast under hash-aktion i Pusherstreet

Ganske uacceptabelt, lyder det fra politiet om voldsparate hashpushere

Det gik ganske voldsomt for sig, da politiet i dag ved middagstid gennemførte en aktion mod den organiserede handel med hash i Pusherstreet.

- Der blev kastet både sten og kanonslag efter betjentene, fortæller Dannie Rise, chef for Taskforce Pusherstreet (TFP), Københavns Politi.

- Der blev også brugt røggranater, der muligvis var fjernstyrede. Tidligere på ugen har vi i hvert fald fundet den slags derude, siger han og fortæller, at der er tale om professionelt udstyr - og altså ikke noget, der er hjemmebygget af snilde fingre i et eller andet baglokale.

- Den eneste grund til, at det ikke eskalerede, var, at betjentene holdt hovedet koldt, fortæller han.

Generelt er Christiania en stor turist-attraktion, hvor der er daglige rundvisninger og guidede ture.

- Vi var derinde omkring kl. 12.30, og sandsynligheden for, at en turist eller en anden sagesløs gæst kan blive ramt af kasteskyts, er ganske stor. Det er vi selvfølgelig ikke tilfredse med. Det er yderst uacceptabel adfærd, siger Dannie Rise.

Han tilføjer, at det dog er lang tid siden, at Pusherstreet-folket har opført sig så aggressivt.

- Men det vidner om, at de folk er voldsparate og klar til at forsvare deres interesser. Og det viste de altså i dag, siger han.

Ved dagens aktion blev syv personer anholdt. En blev løsladt derude, mens seks blev taget med.

Af dem fremstilles to i grundlovsforhør i morgen.

Den ene af de to er en 50-årig genganger fra politiets store Operation Nordlys i 2013. Og i fjor fik han fire et halvt års fængsel i den forbindelse, hvor Københavns Byret fandt det bevist, at han havde en overordnet styrende rolle i forhold til en af boderne i Pusherstreet.

I følge oplysninger har han forbindelse til rockermiljøet. Her er der tale om Satudarah, lyder det ifølge oplysningerne.

Ved dagens aktion fandt politiet halvandet kilo hash, fire et halvt kilo skunk, godt et kilo pot og 750 joints.

Ved efterfølgende ransagning fandt politiet yderligere 150.000 kr i kontanter samt 2100 Euro.