Politiet: Motivet til drabet var personligt

Bornholms Politi ønsker at forhindre, at der bliver skabt et forkert billede af motivet til drabet på 28-årig

Drabet skete i denne bålhytte i Nordskoven i Rønne. Video: Rasmus Flindt Pedersen.

Ved du noget?

Indsend billede el. video

Maks. 5MB

Det brutale drab på en 28-årig mand i en bålhytte i Nordskoven på Bornholm først på ugen har skabt voldsomme spekulationer om, hvad motivet var til den voldsomme forbrydelse. Ikke mindst på sociale medier.

Blandt spekulationerne var, om drabet var racistisk motiveret, blandt andet fordi den ene af de sigtede har postet 'white lives matter' på sin Facebook-side, og fordi offeret var af dansk/afrikansk oprindelse.

Kasseret af Stram Kurs: Drabssigtet tatoveret med hagekors

Retsmødet, hvor et brødrepar på 23 og 25 år blev varetægtsfængslet, foregik for lukkede døre, men anklager på sagen Benthe Pedersen Lund fra Bornholms Politi vælger nu alligevel at løfte noget af sløret for, hvad politiet mener ligger bag.

- Vi har i vores efterforskning af drabssagen også haft muligheden for et racistisk motiv for øje. Men efterforskningen har på nuværende tidspunkt vist, at baggrunden for drabet ligger i en personlig relation mellem de to sigtede og den dræbte, der er gået helt galt, siger hun.

Sønner sigtet for drab: Jeg er vågnet i et mareridt

- Hvorfor vælger I at gå ud med, hvad, I mener er motivet?

- Vi synes, det er vigtigt, at der ikke bliver skabt et forkert billede af, hvad der er foregået, siger hun.

De to brødre nægter sig skyldig i drab, men har begge erkendt grov vold mod den 28-årige ingeniør.

Det fremgår af sigtelsen fra retten, som Ekstra Bladet har fået aktindsigt i, at offeret blev udsat for yderst brutal vold.

Han blev slået talrige gange i ansigtet og på kroppen, herunder med flaske og granrafter, så han fik brud på venstre underben og muligt kraniebrud. Derudover blev han stukket med kniv flere steder, brændt og fik trykket et knæ ned mod halsregionen, så han fik punktformede blødninger i øjnene. Samlet betød den voldsomme mishandling, at den unge mand afgik ved døden.

Det fremgår også, at anklager Benthe Pedersen Lund i forbindelse sin anmodning om dørlukning anførte, at det var af hensyn til efterforskningen, fordi sagen angår to anholdte, der er nærtstående, og som under den foreløbige efterforskning har afgivet uoverensstemmende forklaringer. Ligeledes anførte hun, at det på det helt indledende stadie af efterforskningen ikke kunne udelukkes, at der er medgerningsmænd på fri fod.

De to sigtede er varetægtsfængslet foreløbigt frem til 22. juli.

Drabsoffer var ven med sigtet