Politiet: Netværket 'Dracula' drev bordeller og hjalp kriminelle

Østeuropæiske kvinder betalte 5-800 kr. om dagen for at arbejde som prostituerede

Rumænske kvinder arbejdede for netværket 'Dracula' og betalte store beløb til bagmændene. Billedet er fra en anden sag med en 21-årig rumænsk prostitueret. Foto: Benjamin Kürstein
Rumænske kvinder arbejdede for netværket 'Dracula' og betalte store beløb til bagmændene. Billedet er fra en anden sag med en 21-årig rumænsk prostitueret. Foto: Benjamin Kürstein
Følg Krimi

Tip os på sms 1224 (koster alm. takst) eller på mail 1224@eb.dk

Et kriminelt netværk, som politiet kalder ’Dracula’, har importeret østeuropæiske kvinder til prostitution i København, og organisationen har produceret falske ID-dokumenter til udviste kriminelle fortrinsvis fra Rumænien.

De tidligere dømte og udviste personer har så kunnet rejse retur til Danmark og Sverige under nye identiteter og begå ny kriminalitet, mener politiet.

En 39-årig rumænsk kvinde, der har været eftersøgt siden maj, blev i fredags varetægtsfængslet ved retten på Frederiksberg, sigtet for rufferi og dokumentfalsk. Hun blev anholdt i Østrig på en international efterlysning og udleveret til Danmark.

I forvejen sidder fire rumænske og en pakistansk mand varetægtsfængslet. Rumænerne er 42, 45, 47 og 49 år og pakistaneren 34. De sigtes som formodede hovedmænd i Dracula-ligaen sammen med den 39-årige kvinde. Alle nægter sig skyldige.

Betalte daglig ’leje’
Rumænske og ungarske kvinder har ifølge politiet arbejdet på en række bordeller, men især på et bordel, som var beliggende i baggården til en rumænsk klub på Nørrebro.

Politiet mener, at bagmændene drev bordel i ’betydeligt virksomhedslignende omfang med et større antal udenlandske kvinder,’ som det lyder i sigtelsen mod den 39-årige kvinde.

Konkret mener politiet, at bagmændene havde bygget et system op, hvor kvinderne først betalte et engangsbeløb på mellem 10.000 og 50.000 kr. til Dracula-ligaen, hvorefter de dagligt skulle betale 5-800 kr. for at leje et værelse på bordellet.

Fortjenesten, mener politiet, har været på mellem 700.000 kr. og 1,5 millioner kr.

30 dømt og udvist
Forud for at de formodede bagmænd blev anholdt i maj, havde politiet fået dømt og udvist cirka 30 personer, der kan relateres til ’Dracula-netværket’.

Ifølge politiet har netværket faciliteret omrejsende kriminelle grupper, for eksempel organiserede rumænske indbrudstyve, blandt andet med falske ID-papirer. Det var indbrudsafsnittet hos Københavns politi, der kom på sporet af det kriminelle netværk, og som har optrevlet sagen.

’Fysisk velvære’
En af de formodede rumænske bagmænd, 47, står som indehaver af et par enkeltmandsvirksomheder på adressen, hvor den rumænske klub og bordellet ligger. Hans firma er pudsigt nok registreret under branchekoden ’Aktiviteter vedrørende fysisk velvære’.

Under efterforskningen har politiet haft et tæt samarbejde med svensk politi, fordi ’Dracula-netværket’ også har opereret i Malmø-området. Flere er også anholdt i Sverige.

Ifølge sagens anklager Sarah Kublitz er sagskomplekset stadig under efterforskning, og derfor ligger en tiltale-rejsning i sagen et stykke ude i fremtiden. Alle retsmøder har hidtil været holdt for lukkede døre.

Seneste nyt

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.