Politiet om Christiania-skyderi: Sigtet sympatiserer med Islamisk Stat

En 25-årig mand, der skal have skudt to politifolk og en borger, er torsdag blevet varetægtsfængslet

Her modtager den formodede gerningsmand førstehjælp efter at være blevet skudt af politiet under anholdelsen. OBS: Der er ingen lyd på videoen. Privatvideo
Følg Krimi

25-årige Mesa Hodzic er sigtet for tre drabsforsøg efter at have affyret flere skud på Christiania onsdag aften.

En civil politimand blev ramt i hovedet og er meget alvorligt såret, mens en anden civilbetjent blev ramt, men ikke livsfarligt. En civil mand blev ramt af et skud i benet.

Ud over de tre drabsforsøg er Mesa Hodzic sigtet for handel med 48 kilo hash og for at være i besiddelse af en kaliber 22 pistol, da han blev anholdt torsdag morgen i Tårnby på Amager.

Sympatier med IS
Under det lukkede grundlovsforhør kom det frem, at den sigtede er dansk statsborger, men født i Bosnien Hercegovina. Desuden kom det frem, at han tilsyneladende har tilknytning til Millatu Ibrahim (en salafist-gruppe fra Tyskland, red) og sympatier for IS.

Der er imidlertid på nuværende tidspunkt intet, der tyder på, at dette har haft indflydelse på skudepisoderne på Christiania, skriver politiet i pressemeddelsen.

'Er du også fucking panser?'
Ifølge sigtelsen skete skudepisoden, da de to civilklædte politifolk stoppede den 25-årige mand, der kom cyklende på Christiania. Han skød i den forbindelse de to betjente.

Til en civil mand i nærheden råbte den 25-årige ifølge politiet: "Er du også fucking panser?", hvorefter han skød manden i benet. Under grundlovsforhøret i dommervagten er dørene blevet lukket.

Det sker af hensyn til politiets efterforskning. Der kan ifølge anklagemyndigheden nemlig være andre medgerningsmænd, som ikke bør kunne følge med i efterforskningen igennem pressen.

Opdateres...

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvis krigen og katastroferne kommer, hvad skal vi mennesker så gøre?