Politiet om Christiania-skyderi: Sigtet sympatiserer med Islamisk Stat

En 25-årig mand, der skal have skudt to politifolk og en borger, er torsdag blevet varetægtsfængslet

Politiet om Christiania-skyderi: Sigtet sympatiserer med Islamisk Stat

Her modtager den formodede gerningsmand førstehjælp efter at være blevet skudt af politiet under anholdelsen. OBS: Der er ingen lyd på videoen. Privatvideo

25-årige Mesa Hodzic er sigtet for tre drabsforsøg efter at have affyret flere skud på Christiania onsdag aften.

En civil politimand blev ramt i hovedet og er meget alvorligt såret, mens en anden civilbetjent blev ramt, men ikke livsfarligt. En civil mand blev ramt af et skud i benet.

Ud over de tre drabsforsøg er Mesa Hodzic sigtet for handel med 48 kilo hash og for at være i besiddelse af en kaliber 22 pistol, da han blev anholdt torsdag morgen i Tårnby på Amager.

Sympatier med IS
Under det lukkede grundlovsforhør kom det frem, at den sigtede er dansk statsborger, men født i Bosnien Hercegovina. Desuden kom det frem, at han tilsyneladende har tilknytning til Millatu Ibrahim (en salafist-gruppe fra Tyskland, red) og sympatier for IS.

Der er imidlertid på nuværende tidspunkt intet, der tyder på, at dette har haft indflydelse på skudepisoderne på Christiania, skriver politiet i pressemeddelsen.

'Er du også fucking panser?'
Ifølge sigtelsen skete skudepisoden, da de to civilklædte politifolk stoppede den 25-årige mand, der kom cyklende på Christiania. Han skød i den forbindelse de to betjente.

Til en civil mand i nærheden råbte den 25-årige ifølge politiet: "Er du også fucking panser?", hvorefter han skød manden i benet. Under grundlovsforhøret i dommervagten er dørene blevet lukket.

Det sker af hensyn til politiets efterforskning. Der kan ifølge anklagemyndigheden nemlig være andre medgerningsmænd, som ikke bør kunne følge med i efterforskningen igennem pressen.

Opdateres...