Politiet om flere skudepisoder: Skyldes kamp om hashmarked

I nat blev der igen affyret skud i Albertslund - det er det sjette skyderi på få dage. Nu fortæller politiet, hvad de mener, der ligger til grund for skyderierne

Sådan så der ud efter tredje skyderi. Video: Kenneth Meyer

Ved du noget? Tips os på 1224@eb.dk/sms til 1224

Fredag er kriminalteknikere igen på arbejde på Københavns Vestegn, efter det i formiddag stod klart, at der igen var blevet affyret skud i Albertslund - nu for sjette gang indenfor bare fem dage.

Denne gang var skuddene blevet affyret mod et hus på en adresse i Oksens Kvarter. Ingen blev ramt under skyderiet.

Nu fortæller Københavns Vestegns Politi, hvad de mener ligger til grund for de mange skyderier i Albertslund.

Ifølge politiet arbejder de ud fra en teori om, at der er sammenhæng mellem de mange skyderier.

- Det er vores vurdering, at de gentagende skyderier grundes i et opgør i det lokale kriminelle miljø i Albertslund. Det er vores indtryk, at det handler om hash-markedet, siger chefpolitiinspektør Knud Stadsgaard i en pressemeddelelse.

I forbindelse med skyderiet flygtede to gerningsmænd fra stedet på en knallert i ukendt retning. De var iført mørkt tøj. I forbindelse med skyderier er der brugt pistol – formentlig af svær kaliber.

Opgør i kriminelt miljø
Fredag formiddag besluttede politiet at flytte deres mobile politistation til Bækgården, hvor der i aftes blev skudt, og en person blev ramt. Han er hårdt såret, men udenfor livsfare.

- Vi står i en alvorlig og usædvanlig situation. Vi arbejder i døgndrift på at bringe skyderierne til ophør og opretholde trygheden i området, siger Knud Stadsgaard i pressemeddelelsen.

Københavns Vestegns Politi fremstillede torsdag en ung mand, som er sigtet for trusler i relation til sagen. Han blev varetægtsfængslet i 2 uger. Politiet har af hensyn til efterforskningen ikke mulighed for at kommentere den del af sagen yderligere.

Politiet har også meddelt på Twitter, at de har en intensiv patruljering i området hele døgnet.

Københavns Vestegns Politi hører meget gerne fra vidner til skyderiet ved adressen Bækgården 7 torsdag aften klokken 23.07.

Her blev der skudt

Natten til mandag: En adresse på Tranehusene bliver ramt af skud.

Natten til tirsdag: Samme hus bliver ramt af skud.

Tirsdag eftermiddag: En tilfældig forbipasserende bliver ramt i benet af skud i et vejkryds, da der bliver skudt mod en bil.

Natten til onsdag: Huset på Tranehusene bliver igen beskudt.

Torsdag aften: En mand bliver ramt af skud i Bækgården. Han er udenfor livsfare.

Fredag morgen klokken 04 bliver der skudt i Oksens Kvarter. Politiet får først anmeldelsen fredag formiddag.

 

Ekstra Bladet følger sagen ...