Politiet om Heidi-mordet: - Vi stopper aldrig

Efterforsker Henrik Gunst er ikke i tvivl om, at Heidi Abildskovs morder vil blive fundet

Ekstra Bladet forklarer her sagen

Efter at politiet i sidste uge offentliggjorde nye detaljer om morderen, der i 2012 på bestialsk vis myrdede den 41-årige Heidi Abildskov i hendes hjem i Virum, har de modtaget flere tips og henvendelser om en potentiel gerningsmand.

Det fortæller efterforskningschef Henrik Gunst, Nordsjællands Politi til Ekstra Bladet.

- Vi har fået cirka 35 henvendelser ind til videre, men de kommer hele tiden løbende.

Politiet er lige nu i gang med at de tips, de får om gerningsmanden.

- De fleste henvendelser leder til videre undersøgelse, og hvis vi modtager et specifikt navn, tjekker vi også det, forklarer han.

Heidi Abildskov, 41, blev dræbt af en desperat indbrudstyv. Politiet afslører nu, at han er af asiatisk afstamning og var påvirket af narkotika under drabet. Privatfoto Krimi Efter nye spor i drabet på Heidi: Politiet har fået flere henvendelser

De nye detaljer, som politiet har offentliggjort, viser, at gerningsmanden er af asiatisk afstamning og sandsynligvis færdes eller færdedes i narkomiljøet.

- Vi får mange henvendelser om grønlændere, men gerningsmanden er af asiatisk afstamning, understreger Henrik Gunst, der er fortrøstningsfuld og ikke i tvivl om, at de nok skal finde manden.

- Vi er stadig positive, og vi arbejder til hullet er lukket. Vi sidder tilbage med de lange seje træk, men vi stopper aldrig. Om fem år er der måske kommet en ny form for teknologi, så vi kan finde ud af endnu mere. Måske hvad han spiser, eller mere om hans udseende, fortæller han.

Det er ved hjælp af en ny retsgenetisk teknik, der hedder geno-geografisk dna-analyse, at man har kunnet udlede, at den ukendte morder er af asiatisk afstamning.

Politiet har også ud fra nye retskemiske undersøgelser af Heidi Abildskovs morder fundet ud af, at manden var påvirket af amfetamin, kokain og ketamin, da han dræbte hende.

- Vi arbejder i misbrugsmiljøerne, hvor vi er ved at finde ud af, hvor mange asiater, der er misbrugere i Danmark. Samtidig tjekker vi igen de indbrud, der var i området i 2012, siger han.

Mordet på Heidi Abildskov

Heidi Charlotte Abildskov blev dræbt i sit hjem i Virum om aftenen 15. november 2012 eller natten til den 16.

Den 41-årige kvinde var alene hjemme i villaen på Frederiksdalvej og var kun iført sit nattøj, da hun pludselig stod ansigt til ansigt med en mand, der var bevæbnet med en kniv.

Hun kæmpede for sit liv under en kamp mod drabsmanden i køkken-alrummet, før hun faldt sammen lige uden for terrassedøren. På hendes arme fandt retsmedicineren adskillige afværgelæsioner.

Efterfølgende tog han tre computere og en mobiltelefon med sig ind i familiens Mercedes, som han ville stjæle til sin flugt. Det mislykkedes, og han efterlod tyvekosterne på bilens forsæde, inden han forlod stedet til fods.

I bilen fandt man hans blodige tøj – en dunjakke og et par grå joggingbukser – og på tøjet et blodspor, som ikke stammede fra offeret, men fra gerningsmanden. Derudover fandt politiet hans dna på et gazebind, der lå sammen med tøjet og på et badeforhæng i huset.

Politiet mener, han skar sig i hånden under det brutale angreb på den forsvarsløse kvinde og forsøgte at stoppe blødningen. Hans blod blev også fundet på en kældertrappe, ligesom hans fingeraftryk blev fundet på den efterladte rørtang.

Gerningsmanden er ukendt i det danske politis dna- og fingeraftryksregister, og Nordsjællands Politi har derfor sendt gerningsmandens dna-profil og fingeraftryk ud til alle Interpols 190 medlemslande.

Ingen politimyndigheder har hidtil kunnet identificere ham, men nu siger nye dna-analyser, at han er af asiatisk afstamning, og politiets håb er derfor, at han findes i et eller andet lands registre – og at mordet på Heidi Abildskov så bliver opklaret.

Ønsker stadig henvendelser
Heidi Abildskov blev fundet dræbt ved husets terrasse foran indgangen til familiens køkken. Ifølge politiet blev hun formentlig overrasket af indbrudstyven omkring klokken et om natten 16. november 2012.

Under det voldsomme drab skar morderen sin ene hånd indvendigt, formentlig den højre, og blødte kraftigt.

Måske er han blevet behandlet for skaden hos en læge eller skadestue, og måske gik han i tiden efter drabet med bandage eller plaster på hånden.

Det var voldsomt, da den 41-årige Heidi Abildskov blev dræbt med kniv i familiens køkken-alrum. Politiet appellerer til, at man ikke holder sig tilbage, hvis man går med en nagende mistanke. Privatfoto Krimi Heidis morder havde taget farlig cocktail

I huset forsøgte drabsmanden at stoppe blødningen – dels med et stykke af familiens badeforhæng og dels med gazebind, han fandt i en førstehjælpskasse. 

Efter drabet stjal han rent tøj i villaen, og alt tyder på, at han ville flygte i familiens Mercedes, hvori han efterlod sit eget blodige tøj, en dunjakke og joggingbukser, men da automatlåsen slog til, blev han smækket ude af bilen, og han måtte flygte til fods. 

Politiet har derfor hele tiden haft de fældende beviser mod den ukendte morder, men han er ukendt i både danske og udenlandske dna- og fingeraftryksregistre.

Henrik Gunst opfordrer også stadig folk til at komme med henvendelser, hvis de mener, de har informationer, der kan være brugbare i sagen.

Nordsjællands Politi kan kontaktes på 114.