Politiet om skudsikre veste: Der var frustrationer

Efter weekendens terroranslag, har flere betjente udtrykt bekymring over, at der ikke var nok skudsikre veste i den rigtige størrelse. Det afviser Rigspolitiet

Efter weekenden har flere betjente givet udtryk for, at der var mangel på skudsikre veste i den rigtige størrelse. (Foto: Kenneth Meyer)
Efter weekenden har flere betjente givet udtryk for, at der var mangel på skudsikre veste i den rigtige størrelse. (Foto: Kenneth Meyer)

Flere af de betjente, som lørdag og søndag blev sendt ud i Københavns gader for at lede efter Omar Hamid El-Hussein, har efterfølgende udtrykt frustration over antallet og størrelserne på skudsikre veste, som var til rådighed.

- Jeg kan bekræfte, at der var frustrationer i forbindelse med veste. Udstyrssituationen i Københavns Politi er, at vi ikke har nok sikkerhedsudstyr til vores kolleger.

- Desværre er vi udsat for, at nogle er nødt til at tage en størrelse vest på, der ikke passer, sagde formand for Københavns Politiforening, Michael Møller, til Jyllands-Posten efter et møde i foreningen.

Politiforening: Vi mangler veste og skydetræning

Men den udlægning afviser Rigspolitiet i dag i en pressemeddelelse.

Det er samtidig min sikre vurdering, at politiet har haft et tilstrækkeligt antal og størrelser af skudsikre veste til rådighed under politioperationen, siger rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg.

Skudsikre veste til alle
Efter mødet i Københavns Politiforening foreslog de, at der bliver indført personlige sikkerhedsveste, så alle har deres egen vest.

Det forslag går Rigspolitiet i møde, ved at lægge op til, at det skal evalueres, hvem der skal have sikkerhedsveste.

Vi vurderer nu, om der udover de, der allerede i dag har veste som personligt sikkerhedsudstyr, er andre, som fremadrettet skal udstyres med egne skudsikre veste, siger rigspolitichefen.

- Det skal ses i forlængelse af en række initiativer, som vi allerede og løbende har igangsat som led i styrkelsen af beredskabet, siger han.

I pressemeddelelsen står der desuden, at det er politiets vurdering, at der generelt ikke er behov for flere veste eller våben.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Men for en gruppe af danskere er julen svær