Politiet om stenkast på 'Staden': Organiseret angreb

Angrebet af maskerede og sortklædte personer, da politiet ville forlade Christiania

Tidligere i dag blev der kastet sten og flasker mod politiet, da de gennemførte en aktion rettet mod den organsierede handel med hash i Christianias Pusher Street.

Og det er politiet opfattelse, at angrebet var organiseret, fortæller Lars-O. Karlsen, chef for Operativ Specialafdeling, OSA, Københavns Politi.

- Vi har gennemført en aktion mod hashhandlen derude. Og i dag var målet de folk, der arbejder i hashboderne. Her blev 11 anholdt samtidig med, at vi gjorde nogle forskellige beslag.

Politi overfaldet på Christiania: 11 anholdt

- Af de 11 skal godt halvdelen fremstilles i grundlovsforhør i morgen. Det tal kan dog stige, fortæller Lars-O. Karlsen.

Han har endnu ikke det fulde overblik over det samlede beslag af cannabisprodukter.

- Da vi ved 15-tiden var på vej ud, blev vi overfaldet af en flok sortklædte og maskerede personer, der kastede med sten og flasker.

- To betjente blev ramt på hjelmen, de kommer forbi skadestuen bare for en sikkerheds skyld.

Anden gang i denne uge: Politiet på morgenbesøg i Pusher Street

- Det er min overbevisning, at angrebet var organiseret. Og at det var udført af personer med tilknytning til miljøet omkring Pusher Street, fortæller Lars-O. Karlsen.

- Det er uacceptabelt. Og vi ser meget alvorligt på den sag, fortæller han.

- Jeg henstiller til, at de organiserede hash-handlere i Pusher Street følger landets love også den af Christianias love, der lyder 'ingen vold', siger Lars-O. Karlsen.