Politiet på Folkemødet indskærper: Forlad ikke din lastbil tændt

Efter flere tilfælde, hvor lastbilchauffører efterlader deres bil med motoren i tomgang, indskærper politiet nu reglerne

Følg Krimi

Politiet forsøger nu at råbe lastbilchaufførerne op efter flere episoder ved Folkemødet, der kunne være gået helt galt.

- Vi har set det gentagne gange nu, at de lastblier, der får lov at komme ind på pladsen (til Folkemødet, red.), fordi de skal levere varer, bliver efterladt med nøglerne i og motoren i gang. Senest i dag oplevede vi det, og derfor valgte vi at gå ud med det her tweet og oplyse om, at man naturligvis ikke må efterlade lastbilen med nøglerne i, siger Tom Stysiek.

Kan bruges som våben
Det er nemlig ikke for sjov, at området, hvor der afholdes Folkemøde, er beskyttet af tonstunge betonklodser og at kun ganske få lastbiler får lov til at komme ind på Folkemødets område, der ellers er lukket for trafik.

- Hvis en person skulle finde på at sætte sig bag rattet og begynde at køre, så kan meget gå galt. Selvom vi ikke tror på, at der vil ske et sådant angreb, så kan det jo ske, at man bruger en lastbil til at køre ind i folk, siger vagthavende ved Folkemødet, Tom Stysiek.
Artiklen fortsætter under billedet.

Ingen fare
Selvom der har været flere episoder med lastbiler i tomgang, så har det ikke resulteret i farlige situationer - heller ved episoden i morges, der ellers fik politiet til at udsende tweetet ovenfor.

- Der var ikke noget farligt i det som sådan, det var bare ren uopmærksomhed. Så vi indskærpede for ham (lastbilchaufføren, red.), at han skal tage nøglerne med, hvis han forlader lastbilen.

- Der er meget få, der får lov til at have lastbiler på pladsen, så allerede der, burde vi være sikre mod et angreb, men så vil vi naturligvis ikke have, at folk forlader deres køretøjer med nøgler, siger Tom Stysiek.

Ellers kunne vagtchefen berette om ro og fordragelighed på Folkemødet, der slutter i morgen.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time