Annonce:
Annonce:

Politiet: Pas på diesel-tyvene

Midt i energikrise og høje priser på brændstof advarer politiet nu om en række tyverier af diesel i det sydjyske

Politiet kommer med en række råd til at undgå diesel-tyveri. Foto: Joachim Adrian
Politiet kommer med en række råd til at undgå diesel-tyveri. Foto: Joachim Adrian
Annonce:
Følg Krimi

Diesel er blevet guld under energikrisen.

Og de høje priser på brændstof får nu politiet til at komme med en opfordring til virksomheder og byggepladser om at passe godt på de flydende værdier.

Syd- og Sønderjyllands Politi skriver i en pressemeddelelse, at der alene i august blev anmeldt ni tyverier af diesel hos virksomheder i politikredsen.

- I øjeblikket er prisen på brændstof meget høj som følge af, at vi risikerer at havne i en regulær energikrise. Og den aktuelle situation øger desværre de kriminelles interesse for at få fat i brændstof, ikke mindst diesel, udtaler vicepolitiinspektør Jacob Rindom fra Syd- og Sønderjyllands Politis Forebyggelsessektion i pressemeddelelsen.

Annonce:

Politiets råd: 'Gør det svært for tyven'
På baggrund af tyverierne kommer politiet med en række råd, der kan hjælpe virksomheder og maskinstationer med at undgå at løbe tør for brændstof.

Det er eksempelvis en god ide at gøre det svært for tyven at bryde ind ved at bruge kraftige, indbrudssikre låse, også på selve brændstof-tanken.

Herudover skal der også være styr på sikringspolitikken, bygninger og maskiner skal have alarmer, og området skal udstyres med video-overvågning, hvis man vil sikre sig bedst muligt mod diesel-tyveri.

Læs alle politiets råd i boksen herunder:

Diesel-tyveri: Ni gode råd

  • Lav en sikringspolitik, så det blandt andet står klart, hvordan køretøjer sikres ved arbejdstids ophør – det gælder blandt andet aflåsning af køretøjet, sikring og aflåsning af bygninger.
  • Gør det svært for tyven. Brug kraftige, indbrudssikre låse, og gør vinduerne i porte matte, så man ikke kan kigge ind. Overvej også at sikre tankene med låse.
  • Tænk over, hvor du placerer køretøjet eller maskinen bedst for at mindske risikoen for tyveri. Du kan enten stille køretøjet eller maskinen helt ude af syne på et sikret område eller på et område, hvor mange mennesker naturligt kan holde øje med det.
  • Udendørs områder kan være forsynet med chockbelysning i form af en lampe med en bevægelsessensor, der tænder, når uvedkommende træder ind i området.
  • Undgå høje hegn og bevoksning. De er med til at give tyvene arbejdsro for nysgerrige blikke. Er det omvendt muligt at kigge ind på området, tænker tyven sig om en ekstra gang. For der er risiko for, at han kan blive set – og i værste fald også genkendt.
  • Står maskinerne på egen grund, er det muligt at etablere videoovervågning. Skilt tydeligt med, at der overvåges.
  • Sæt alarmer på maskiner og bygninger.
  • Etabler Erhvervsnabohjælp, hvor naboerne holder ekstra øje.
  • Vær skeptisk, hvis fremmede personer viser interesse for virksomheden.

Kilde: Syd- og Sønderjyllands Politis Forebyggelsessektion.

Læs også: Ondskabsfuldt: Sket 300 gange

Mere end 1500 liter diesel stjålet

Dieseltyv kom den tredje nat

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette har spillet magtbingo hele sit liv
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: