Politiet patruljerer ved gerningssted: 'Så meningsløst livet pludselig kan føles'

Politiet patruljerer lørdag aften i Herlev, hvor flere er mødt op for at sende en sidste hilsen til den dræbte Louise

Følg Krimi

Epicenteret for fredagens bestialske drab på den 32-årige Louise og hendes ufødte barn er lørdag aften blevet samlingspunkt for flere af Herlevs borgere.

Omkring dem patruljerer politiet, som forsøger at skabe tryghed efter det bestialske drab og det faktum, at gerningsmanden stadig er på fri fod.

- Vi kører tryghedsskabende patruljering. Det vil sige, at vi er derude for at vise flaget. Og så kan man også henvende sig til en betjent, hvis man har nogle oplysninger, fortæller Lars Guldborg, vagtchef i Københavns Vestegns Politi.

Drabet på den 32-årig kvinde har i novembers første weekend sendt chokbølger gennem landet. Fredag aften blev den unge kvinde fundet død og ramt af flere knivstik i Elverparken i den københavnske forstad Herlev, efter hun i sit olivengrønne regntøj og blå gummistøvler ville lufte venindens Golden Retriever. I maven lå hendes ufødte barn.

Højgravid dræbt med knivstik og økse

Tændte stearinlys lyser lørdag aften den lille blomstersamling op. Flere har lagt en sidste hilsen eller et håndskrevet brev. Foto: Kenneth Meyer
Tændte stearinlys lyser lørdag aften den lille blomstersamling op. Flere har lagt en sidste hilsen eller et håndskrevet brev. Foto: Kenneth Meyer

Trygheds-patruljering
Selvom hele Herlev i øjeblikket får ekstra opmærksomhed fra politikredsen, er det særligt omkring den park, hvor kvinden blev fundet dræbt, at politiet koncentrerer sig lørdag aften.

- De holder sig primært omkring parken, hvor folk går hen til drabsstedet med lys og blomster. Men de tager også en tur lidt perifert i hele Herlev, siger vagtchefen og tilføjer, at det af sikkerhedsmæssige årsager ikke er muligt at sige, hvor mange patruljer, der kører rundt i kredsen denne aften.

Vidne hørte to skrig og så mørkklædt mand forsvinde ind i park

Foruden den store gruppe af mennesker, der har samlet sig ved drabsstedet, er det imidlertid småt med mennesker i Herlev, som politiet kan holde øje med. Ikke nødvendigvis på grund af weekendens ulykkelige hændelse, pointerer vagtchefen, men fordi regnvejret har sendt folk hjem.

Ekstra Bladets mand på stedet fortæller, at omkring 30 til 40 mennesker lørdag aften er mødt op for at mindes den 32-årige Louise og hendes ufødte barn. Foto: Kenneth Meyer
Ekstra Bladets mand på stedet fortæller, at omkring 30 til 40 mennesker lørdag aften er mødt op for at mindes den 32-årige Louise og hendes ufødte barn. Foto: Kenneth Meyer

Mange tip
Vakse borgere har i løbet af lørdagen sendt flere tip til politiet. Og selvom gadebetjentene ikke har oplevet mange henvendelser, har borgerne holdt servicecenteret travlt beskæftiget.

- Vi tager imod alt, og så screener vi det igennem. Jeg skal dog ikke kunne sige, hvor meget de forskellige henvendelser har hjulpet, fortæller Lars Guldborg.

Louise brutalt myrdet: Ikke første drab i Elverparken

Derfor bliver betjentene også ved med at patruljere lidt endnu, indtil efterforskningen eller et afgørende tip har givet dem den sidste kontrol over situationen.

- Det bliver vi ved med, så længe vi synes, det nytter noget. Vi har ikke nogen bagkant på, hvornår vi skal være færdige. Det kan godt ske, at det bliver, indtil vi finder gerningsmanden, siger vagtchefen.

'Himlen er blevet en stjerne rigere,' står der på et af de breve, en pårørende har lagt på gerningsstedet. Foto: Kenneth Meyer
'Himlen er blevet en stjerne rigere,' står der på et af de breve, en pårørende har lagt på gerningsstedet. Foto: Kenneth Meyer

Herlevs beboere har gennem lørdagen dekoreret gerningsstedet med en sidste hilsen, et tændt stearinlys eller en bundet buket. Da Ekstra Bladet sent lørdag aften besøger parken, har over 30 mennesker samlet sig for at sende en sidste hilsen til den unge kvinde.

'Det er med blødende hjerte, at vi er herude med lys og blomster. Vi vil savne dig Louise. Savne dit altid gode humør, dit glade smil og er kede af vi aldrig nåede at lære 'Lille P' at kende. Så meningsløst livet pludselig kan føles. Vi tænker på din familie, men himlen er blevet en stjerne rigere,' står der på en af de regnvåde hilsner.

LIGE NU
BREAKINGBREAKING

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksens styre er taget til fange

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind