Politiet redder bedstefar og barnebarn fra gal knivmand via stillads

Tiltale: 35-årig brød ind hos tilfældige beboere og truede dem med en lang kniv

Følg Krimi

En dreng på 10 måneder blev sammen med sin far og farfar taget som gidsler i Søborg af en knivbevæbnet mand, der gennem cirka tre kvarter truede dem med en 20 centimeter lang køkkenkniv.

Til sidst fik politiet reddet bedstefaderen og barnebarnet ud af en lejlighed via et stillads, og knivmanden blev overmandet og anholdt.

Nu kræver politiet den formodede gerningsmand, 35, dømt til anbringelse på en psykiatrisk afdeling på ubestemt tid. Han er sindssyg, siger mentalundersøgelsen. Han nægter sig skyldig.

Gidseldramaet skete den 22. november sidste år, men har været hemmeligholdt. Retssagen mod den 35-årige starter den 26. juni ved retten i Glostrup.

Stod med sønnen i favnen
Den 35-årige boede i samme opgang i Søborg som faderen og den 10 måneder gamle dreng, men kendte dem ikke, da han cirka klokken 18.15 sparkede døren op til lejligheden og gik ind med en køkkenkniv hævet truende.

Faderen stod med sin lille søn i favnen, da den 35-årige, ifølge tiltalen, truede med ordene: - Du skal ikke ringe til politiet. Har du ringet til politiet? Jeg nakker dem, der er efter mig.

Han gik helt tæt på faderen med kniven, men faderen fik tilsyneladende overtalt gidseltageren til, at drengen måtte hentes af bedstefaderen, som bor lige i nærheden.

Bedstefaderen fik bragt barnebarnet i sikkerhed i sin lejlighed, men knivmanden fulgte efter og skubbede døren op og gik ind, selvom bedstefaderen forsøgte at holde ham ude.

- Jeg er syg, hjælp mig
Knivmanden gik rundt i lejligheden gennem en halv times tid og råbte flere gange til bedstefaderen: - Jeg er syg, du må hjælpe mig, du må ikke ringe til politiet.

Imens var politiet tilkaldt, og betjente fik evakueret bedstefaderen og barnet via et stillads fra lejligheden.

Samme aften var den 35-årige, ifølge tiltalen, brudt ind i en anden lejlighed i sin opgang, som han gennemrodede.

Noget motiv til gidseldramaet har politiet ikke fundet, men det skal formentlig søges i den 35-åriges paranoia.

Vanvittig biljagt
Et halvt år tidligere var den 35-årige blevet anholdt af svensk politi med en kniv i sin bil efter en vanvittig biljagt på Yttre Ringvägen i Malmø.

Han var påvirket af amfetamin, da han flygtede fra politiet med op til 130 km/t, mens han flere gange drejede hovedet bagud og kiggede på den forfølgende politibil.

Han slap rattet med begge hænder og viftede med hænderne ud af vinduet uden hensyn til trafikken.

Ifølge anklageskriftet måtte flere bilister lave undvigemanøvrer og katastrofe-opbremsninger for at undgå kollision, så politiet kørte til sidst direkte ind i flugtbilisten for at stoppe ham.

I bilen lå foruden en kniv også et boldtræ.

Under den kommende retssag vil anklagemyndigheden forlange, at der ikke sættes en længstetid på anbringelsen på psykiatrisk afdeling. Det betyder, at dommen, hvis anklagemyndigheden får medhold, skal være på ubestemt tid.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner selvskade for regeringen og Danmark

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind